Dag 211

De afgelopen dagen was het dagelijks lekker warm weer, vandaag werd ik wakker in Ronda waar het rond de vier graden was. Dit realiseerde ik mij pas toen ik al buiten stond en wat optimistisch gekleed richting de Lidl fietste. Daar aangekomen parkeerde ik de fiets binnen en daar nuttigde ik vervolgens ook het gekochte ontbijt.

Met nog meer optimisme vulde ik mijn outfit enkel met korte handschoentjes aan, dit hield ik een paar kilometer vol. Toen kwamen de beenstukken, regenjas, fleecevest en volwaardige handschoenen uit de tas. Vervolgens duurde het weer een paar kilometer voor ik op temperatuur kwam.

Omdat ik mij op bekend terrein van mijn routecoach Marco bevind heb ik een paar tips in de route verwerkt. En tegen elf uur nam ik plaats op een terras in Sentenil de las Bodegas, een dorp met veel rotswoningen en ook dit etablissement was uit de rotsen gehouwen. In de zon met een cortado en tostada con tomates warmde ik verder op.

Eenmaal weer onderweg daalde ik af aan de schaduwkant van een berg en kwam ik erachter dat een bord dat voor ijs waarschuwde er niet zonder reden stond. In een bocht die ik gelukkig ruim nam reed ik over een stuk ijs en schoof ik met fiets en al een halve meter op, een zeer hoge gil galmde door de vallei.

Vanaf Olvera kom ik op een Via Verde die grotendeels geasfalteerd is en afloopt richting Montellana en vanaf daar vervolg ik mijn route over asfalt. Dan ook geen rotsachtige bergen meer maar een glooiend groen landschap. Na 145 kilometer bereik ik voldaan Sevilla en check ik in bij het Nomad hostel. 

Hasta mañana

Geschreven door:

Een reactie

  1. Diana
    december 29, 2023

    Whooooooopsie! Ijs!
    Pittig tochtje wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *