Dag 235

Zondag rustdag en zo stapte ik rond half elf op de fiets zonder bagage om eens Gran Canaria op te fietsen. En met het eiland op fietsen bedoel ik naar de top van de Pico de las Nieves, de hoogste berg van Gran Canaria met een top op 1949 meter.

Bij vertrek is de berg nog in nevel gehuld en is het af en toe redelijk fris, op dat moment bedenk ik ook dat ik geen extra laagjes mee heb. Sterker nog ik heb mijn nieuwe extra dunne Sahara proof doorwaaishirt aan. Omhoog is dat nog niet echt een probleem maar bij het afdalen zal de rijwind wel erg fris zijn. De enige supermarkt onderweg die open is biedt uitkomst met een plastic tasje.

Het is flink ploeteren maar op 1700 meter hoogte kom ik boven de wolken uit en neemt de temperatuur toe en is het uitzicht schitterend. Op de top staat een verkoper van koude dranken en fruit en snickers en ik neem het uitzicht op Tenerife in mij op. Dan pak ik de plastic tas en stop deze onder mijn shirt als windstopper voor de weg naar beneden.

Het shirt doet het goed, armen en handen hebben t wat fris maar het uitzicht en de weg naar beneden maken het allemaal de moeite waard. Na een paar stops om weer even op te warmen kom ik weer op zeeniveau waar ik de rest van de dag weinig meer doe. 

Hasta mañana

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *