Dag 240

Voor iemand die geen fan is van wildkamperen was ik bijzonder blij met mijn kampeerplaats. Ondanks een nieuwsgierige kat en hond en vrachtwagens die voorbijkwamen sliep ik redelijk en werd ik fris wakker. Met een flinke bak havermout achter de kiezen fiets ik om negen uur weer de wind in.

“Kennis” uit Dakhla

De route is meer oostelijk dan noordelijk en de wind minder zuidelijk en ook meer oostelijk, dit maakt sommige stukken erg uitdagend. Op één punt haal ik met moeite de acht kilometer per uur en de ambitie om 145 kilometer te fietsen verdampt. Uiteindelijk kom ik om kwart voor een na 60 kilometer aan bij het eerst tankstation.

Ik voelde me zoals ik kijk

Ik zit er bijna een uur, drink een liter cola en brood met omelet en bekijk de route. Een tankstation dertig kilometer verder lijkt een beter eindpunt voor vandaag. Gelukkig klopte mijn verwachting dat de route windtechnisch gunstiger werd, na een paar kilometer buigt de weg naar links en rol ik met meer dan dertig kilometer per uur verder.

Genieten

Hoewel deze snelheden niet constant zijn maak ik toch lekker tempo en iets meer dan een uur later ben ik bij het volgende tankstation. In mijn optimisme en gesterkt met een lokale Red Bull zet ik koers naar een restaurant 44 kilometer verder. Onderweg zie ik eindelijk een hele kudde kamelen na een paar vanmorgen en een kamalenkarkas.

Zeer tevreden en voldaan kom ik aan bij het restaurant en vul eerst suikers aan en vraag dan of ik mijn tent op het terras mag neerzetten. Dat mag en wederom ben ik zeer tevreden met deze slaapplaats waar ik de afgelopen zeven maanden niet eens aan gedacht zou hebben. Er is een emmer douche met enigszins warm water en een tajine voor ik mijn tent in duik.

Drie sterren camping

أراك غدا

Geschreven door:

Een reactie

  1. Christa van Dam
    januari 26, 2024

    Wat ben je een held!!! Geweldig!!!🍀🥰👊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *