Dag 254

Na een kennismaking met een aantal van de gasten en een pizza sliep ik beter dan de laatste nachten. Toch wel prettig om een privékamer te hebben in een hostel, ook om anderen mijn snurkjes te besparen. Uiteindelijk sta ik rond negen uur op en begeef mij richting het dakterras waar het ontbijt wordt geserveerd. Thee, koffie, verse jus en havermout met fruit en vers brood met ei en jam en honing. Dit is wel het betere hostel.

Ook hier regen dus

Tamraght is een van de plaatsen langs de kust die populair is onder surfers en digital nomads, iets wat zich vertaald naar veel hippe koffiezaakjes en surfscholen. En een groot aantal hostels ingericht met werkplekken. Dit hostel wordt gerund door Othmane en Regina, Othmane heeft vanaf zijn twintigste vier jaar door Afrika gereisd van Casablanca tot Kaapstad. Dit deed hij lopend, skateboardend en op de fiets.

Daarna heeft hij nog vijf maanden door Turkije gefietst en is met Regina de Oceaan overgezeild. Nu werd het tijd voor wat rustigers en dus dit hostel voor fietsers, surfers en triatleten. Vandaar dat ook Wiebke Lühmann hier verblijft, zij is met de fiets onderweg naar Kaapstad. Eerder fietste ze naar de Noordkaap en de documentaire daarvan is een van mijn inspiratiebronnen geweest voor mijn reis. Dus deze hostelervaring maakt alle voorgaande ruimschoots goed.

Owja en puppies voor de deur

Verder heeft het ongeveer de hele dag geregend wat goed aansluit bij het uitrusten, dus lezen, eten en ervaringen uitwisselen. 

Docu Othmane is hier betaald te bekijken: Vimeo

Trailer is gratis: klik hier

Docu Wiebke, ook gratis : klik hier

أراك غدا

Geschreven door:

2 Reacties

  1. Christa van Dam
    februari 9, 2024

    Mooie ondernemende mensen met fantastische levenservaringen !!!! Indrukwekkend!!!👍🍀🍀👏

  2. Hugo
    februari 9, 2024

    Wow ! Het leven gaat om ontmoeten mooie mensen en zielen. Inspiratie. Hoop dat het daar resoneert … . En wat fijn die Berber muziek erbij ! Ben blij dat Tamraght je wat brengt ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *