Dag 264

Het sliep weer heerlijk in de tent, enkel de eindeloze blafwedstrijd tussen alle honden van het dorp zorgde voor enige onrust. Bij het ontbijt schoof ik aan bij een Engels boomerstel met een gezonde portie zelfspot. Na dit smakelijke en vermakelijke begin van de dag werd de tent ingepakt om aan de route te beginnen. 

De eerste tien kilometer was eigenlijk alleen maar omhoog maar over een rustige weg en wederom met een schitterend uitzicht. Daarna volgde een afdaling een nog mooiere vallei in, het enige minder mooie aan een vallei is dat je om eruit te komen ook weer moet klimmen. De klim was lang, de zon stond hoog en zweet sijpelde gestaag van mijn gezicht. 

Zigzaggend omhoog

De beloning aan de top stelde weereens niet teleur, de afdaling daaropvolgend evenmin. Prachtige rotsen, besneeuwde bergen aan de horizon en daarna een wijds uitzicht over de vlakte. De vlakte waar ik daarna met een rugwind over onverharde paden verder fietste. De hitte maakte het een vermoeiende dag maar het uitzicht maakte dat meer dan goed. 

Meer gravel, meer beter

Bij gebrek aan campings en behoefte aan douche vind ik een riad en plan voor morgen een rit van maar 85 kilometer. En zeer tevreden en voldaan ga ik zo slapen. 

أراك غدا

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *