Dag 263

Het werd fris vannacht en ik lag als vanouds in mijn dichtgeritste slaapzak. De laatste keren in de tent waren langs de weg in de Sahara en deze nacht verliep aanzienlijk rustiger. Enkel soms wat geblaf of gebalk in de verte. Zo werd ik uiteindelijk tegen negen uur wakker en bestelde een ontbijt dat geserveerd werd in de ochtendzon. 

Slapen onder de sterren

Nadat ik de was in de machine had gedaan, volgden de nodige praatjes met andere campinggasten. Het duurde niet lang voor ik als dé fietser werd geïntroduceerd aan andere kampeerders. Al met al een zeer gemoedelijke sfeer zo tussen de bergen. 

De camping ligt op steenworp afstand van de Ouzoud watervallen, deze watervallen zijn een bekende trekpleister voor alle soorten toeristen. Onderweg naar de camping werd ik al door opvallend veel bussen en busjes met toeristen gepasseerd. Op mijn slippers loop ik richting de watervallen en zie onderweg de stroom toeristen groeien. 

Rik, februari 2024
Erdem, november 2013

Los van de eindeloze hoeveelheid kraampjes en restaurants en straatverkopers en eerder genoemde toeristen zijn de vallei en de watervallen mooi om te zien. En ondanks dat vandaag als rustdag bedoeld was, loop ik toch nog tien kilometer. De laatste kilometers gelukkig enkel tussen mijn tent, het zwembad en het restaurant. 

أراك غدا

Geschreven door:

Een reactie

  1. Zuurbier
    februari 18, 2024

    Hoi Rik, noh joh dat bij de watervallen was , deer benne wij ok weest, was toen erug rustig , geen toeristen, wel een veveulende man die gids wou spellen, voor de cente. Wij koikenweer naar t skaisen, oos buurvrouw Irene Schouten doet mee. Succes jij ik moet ff kuiken naar de 5000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *