Dag 262

Na wat vertraging met het ontbijt vertrok ik om kwart over tien aan een route die zowel tegen de zwaartekracht als de wind inging. Het eerste deel over onverharde paden stemde nog positief maar al snel volgde een eentonige lange weg. De wind bereikte een kracht drie en de geplande 125 kilometer leken een te ambitieus doel. 

In Siddi Rahal is een markt en is de sfeer al aanzienlijk beter dan in Marrakesh en als ik een brood wil kopen zie ik een Nespresso apparaat. Na dat bakkie troost ga ik de wind weer tegemoet en na 70 kilometer verlaat ik de hoofdweg voor wederom gravel door dorpjes. Dorpjes zorgen voor beschutting en daarna begint weer een lange klim. 

Die klim markeert ook weer het begin van de bergen en die doen het uitzicht wel weer erg goed. De omgeving wordt alsmaar groener en op de achtergrond nog steeds besneeuwde bergtoppen. De luwte en het uitzicht maken het fietsen weer aangenamer en uiteindelijk daal ik de laatste 15 kilometer af door een prachtig dal. 

Het is bijna zes uur als ik Camping Zebra bereik, een camping waar Erdem en Dorien in 2013 hebben verbleven. De camping staat vol met campers en als ik de receptie binnenloop vind ik een “we zijn er bijna borrel” een kringetje van boomers met een pak wijn in het midden. Na mijn tent op te hebben gezet en een warme douche bestel ik een tajine en ga daarna tevreden slapen. 

أراك غدا

Geschreven door:

3 Reacties

 1. Christa van Dam
  februari 17, 2024

  Wat ben je een ontzettende doorzetter!👏🍀🎈

 2. Zuurbier
  februari 17, 2024

  Hey camping Zebra zijn wij ook geweest, heerlijk gegeten, fijne avond en succes maar weer groetjes van Marja en Dirk Zuurbier

 3. Patrick Heijmans
  februari 20, 2024

  Hey Rik, mooie verhalen zeg.

  Ik heb een vraagje over je fiets. Ik ben voornemens ook een cross lite te kopen. Nu zie ik dat jij hem voor ook goed vol hebt hangen met bagage.
  Als je met losse handen fietst, zwabbert je stuur dan? Of is deze mooi stil en recht?

  De 4.29 heb ik onlangs getest en die zwabbbert wel namelijk.
  Ik vind dat namelijk wel een belangrijk punt in de keuze van een reisfiets.
  Ik kijk uit naar een reactie van je,

  Super vet wat je doet!

  Groet,
  Patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *