Dag 270

Volgens de manager van de riad zijn dit de beste bedden van Marokko en die zijn blijkbaar nogal hard. Evengoed word ik uitgerust wakker en zijn mijn schoenen uiteindelijk toch nog droog geworden. Het ontbijt is royaal en net na tien uur fiets ik om de Medina heen en laat ik Fez achter mij. 

Onderweg naar Fez kreeg ik vanwege de regen en de mist eigenlijk niets mee van de omgeving, vandaag echter weer een strakblauwe lucht en een prachtige omgeving. Nog meer groen dan ik tot nu toe had gezien en heuvels op de route en bergen in de verte. Nog een heerlijke onverharde afdaling langs enkele bergwoningen en verder vooral veel rust. 

Inmiddels is het al meer dan een maand geleden dat ik in Dakhla aankwam en kan niet anders dan clichématig zeggen dat Marokko mij dagelijks heeft verrast. De route vandaag is daarop dus geen uitzondering en de accommodatie evenmin. Een steile, onverharde klim brengt mij naar een erf met daarop enkele huisjes met een onvoorstelbaar mooi uitzicht over een meer en de bergen. 

Met dat uitzicht wacht ik tot de zon ondergaat en val later in slaap bij het geluid van krekels. 

أراك غدا

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *