Dag 275

Zeer voldaan viel ik gisteren in slaap en even zo tevreden werd ik weer wakker. Ook dit hotel biedt geen ontbijt aan, maar ook vandaag is dat snel opgelost. Voor de verandering met avocado toast en pindakaas met banaan en vooral lekkere koffie. Mijn ticket voor de veerboot heb ik dan al geboekt en ruim een uur voor vertrek kom ik aan in de haven. 

Bij de paspoortcontrole vraagt de douanier of ik echt met de fiets helemaal vanuit Dakhla ben gekomen en met een blik van goedkeuring ontvang ik mijn uitreisstempel. Daarna zie ik hoe alle auto’s met een mobiele scanner worden gecontroleerd, ik wordt gecontroleerd met een biologische scanner in de vorm van een forse herdershond. Na gesnuffel aan alle tassen mag ik verder tot de hond zich nog omdraait en terugkomt. Of ik hash heb gerookt of geld bij mij heb, dat tweede kan ik bevestigen en blijkbaar is geen dirham vrij van hash. 

Zonder bijtafdrukken, berispingen of erger mag ik vooraan in de rij aansluiten voor de veerboot. De arriverende boot zit vol verse campers en al snel mag ik aan boord fietsen en laat ik Afrika achter me. De overtocht is kort en soepel en om twaalf uur kom ik aan in Tarifa. Ik heb ondertussen contact gehad met een aan mij aanbevolen camping en die heeft geen plek. Andere campings of opties zijn beperkt of aanzienlijk minder aantrekkelijk dan de aanbevolen camping. 

Na een bezoek aan de Mercadona voor verse pindakaas en fiets ik Tarifa uit richting andere campings. Bij navraag hebben ze alle plek maar ze zijn duur of saai en eenmaal bij de aanbevolen camping blijken er toch nog een paar plekken beschikbaar. Ik kies de mooiste plek uit en ga naar het restaurant met een terras met prachtig uitzicht over de zee en Tarifa en Marokko. Hier blijf ik een paar dagen reflecteren. 

Hasta mañana

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *