Dag 274

Het bed was zacht en de deken warm en mijn rug soepel bij het ontwaken, klaar voor de laatste dag door Marokko. Het hotel heeft geen ontbijt maar verderop in de straat wordt dat ruimschoots goedgemaakt. Daarna loop ik nog de medina in om voor alle winkels open zijn nog even naar alle blauwe huisjes te kijken. 

Een blauwtje wandelen

Om half elf trap ik Chefchaouen uit en dat gaat berg af verdomd vlotjes. Daarna volgt echter weer een lange klim en vandaag gaat een groot deel van de route over een saaie autoweg. Het weer werkt wel mee en omdat de weg weinig aandacht vraagt, reflecteer ik op ruim een maand Marokko. 

2200 kilometer geleden

2200 kilometer door Marokko waren divers en soms uitdagend maar vaak adembenemend mooi. De Westelijke Sahara was de meest bijzondere ervaring van deze reis en er waren nogal wat bijzondere ervaringen. En er is nog genoeg Marokko te ontdekken voor een volgende keer, voor nu kan geen Ta meer jine. 

Tajine dus

Tussen het reflecteren door zie ik dat ik moet afslaan om over een stuwdam mijn route te vervolgen. Een bewaker bij de dam wil hier echter niet aan meewerken en na een korte hercalculatie van de route fiets ik door. Een kilometer later kan ik alsnog afslaan en wordt getrakteerd op een prachtige gravelweg door een vallei. 

Cadeautje

Hierna volgt echter weer de saaie weg, een flinke klim en een wind tegen. Zo laat Marokko op deze laatste dag haar vele gezichten zien. Na ruim honderd kilometer bereik ik Tanger, een stad als geen andere in Marokko. Groot, veel hoogbouw en luxe en dan de boulevard met uitzicht op Europa. Wat een geweldig avontuur is dit toch. 

أراك غدا

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *