Dag 286

Mede dankzij het tijdverschil was ik vroeg wakker en gaf de voorkeur aan een supermarktontbijt waardoor ik half negen de camping verliet. Een half uur later stond ik voor de Lidl croissants, donuts, yoghurt, proteïnepudding, een banaan en jus d’orange te verorberen. Een deugdelijke bodem voor een dagje Algarve. 

Faro

Al snel fiets ik door Faro en vervolg mijn weg naar Calceisa waar ik ruim een jaar terug met Marco, Marieke, Ralf en Jamy heb gezeten. De boulevard zit vol toeristen en ik vervolg snel mijn weg. Dit deel lijkt de goudkust van de Algarve met overal grote villa’s of anderzijds omhekte woonwijken, enkel onderbroken door golfresorts. Niet de meest aantrekkelijke routes om te fietsen. 

Plankier

Na Albufeira volgt meer natuur en een prachtige route over een boardwalk waar ik ter plekke op het Nederlandse woord plankier kwam. Er volgde meer eten, een espresso in de zon, want het is zonnig en twintig graden met een licht briesje. 

Die wazige achtergrond is expresso

Zo volgt de route gestaag en na 115 kilometer kom ik aan bij een zeer luxe camping waar ik de goedkoopste plaats kies en geniet van de excellente voorzieningen. 

Vejo você amanhã

Geschreven door:

Een reactie

  1. Albert Ganser
    maart 13, 2024

    Haben rik heute in Amado getroffen. Er ist in gutem Zustand. Wir sind begeistert von seiner Geschichte. Weiter so Rick. Amsterdam wartet auf dich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *