Dag 285

Hoewel ik zeker kan genieten van een hotel slaap ik toch ook erg lekker in mijn tent. Voor de maximale campingervaring heb ik tevens gisteren en vanmorgen gekookt in de voortent. De binnenkant van de tent was mede daardoor vanmorgen zeiknat en voor alles goed en wel droog en ingepakt was, was het half elf. 

Sinds ik in Spanje, ben ik ook weer gewend aan het drinken van koffie, dus zit ik al snel op een terrasje in de zon met voorlopig de laatste cortado. Na nog een pitstop voor brood en zoetigheid kom ik om een uur aan in Ayamonte. En dat is precies op tijd voor de veerboot die mij naar de overkant van de Guadiana brengt. Zo kom ik om iets na twaalf uur aan in Portugal. 

Portugal is land nummer 28 of land nummer 32, afhankelijk van het meetellen van stadstaten en betwiste gebieden. Hoe dan ook, aardig wat landen en de kilometerteller passeert vandaag de 18.000 kilometer, op een fiets dus. Als ik op een bankje langs een mooi gravelpad dat nog eens laat bezinken tijdens de lunch word ik herhaaldelijk “smakelijk eten” gewenst. Mocht je een boomer kwijt zijn, grote kans dat die hier zit. 

De route volgt hier de Eurovelo 1 en die stelt niet teleur, veel gravel, veel vrij uitzicht en dus een uurtje extra om daar van te genieten. Ook geniet ik weer van een Lidl en het aanbod proteïnedrankjes. Na de rustdagen bij Tarifa en Jerez moet ik weer aan mijn fietsdieet werken. Meer eten, meer beter! 

Vejo você amanhã

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *