Dag 284

Voor de route van vandaag ben ik afhankelijk van een veerboot en van het getij, om half tien is het laagwater en dat heb ik nodig om over het strand te fietsen. Deze route wilde ik in december ook nemen maar omdat de veerboot geen vaste dienstregeling heeft ben ik toen omgefietst zodat ik hoe dan ook op tijd was voor de boot naar Lanzarote. 

No hay barco

Om half acht verliet ik, zonder wezenlijk ontbijt, de Casa Rural en merkte direct op dat de wind aanzienlijk harder waaide dan voorspelde windkracht 1. Net voor acht uur kwam ik aan bij het strand en zag daar een groep vissers staan die duidelijk ook op de boot wachten, maar: no hay barco. 

Toch wel barco

Dus geen boot en niemand die zeker weet of die komt. Een uur later dan toch de veerboot en om kwart over negen gaan we aan de overkant van boord. Dit strand is onderdeel van het Doñana national park en fietsen en wandelen zijn de enige toegestane manieren om je te verplaatsen. Het eerste deel is pal tegen de wind in en dat wordt snel vervelend maar gelukkig is het zand hard. 

Totaal moet ik ruim 30 kilometer over het strand fietsen en vecht tegen de weerstand van zand en wind en tegen de tijd. Dit alles op te weinig eten en ik ben een paar keer goed chagrijnig maar als duidelijk is dat ik het getij voor ben, kan ik alsnog genieten van de omgeving. En aan het einde van het strand wacht een strandtent met koffie, cola en lunch. 

Dit is natuurlijk genieten

Dan vervolg ik mijn route richting Huelva waar ik op 30 december de boot nam naar Lanzarote. Ik kruis dus mijn route en voor mijn gevoel pak ik vanaf daar mijn “rondje Europa” weer op. Ondanks een paar lichte buitjes fiets ik rond vijf uur langs Huelva en via een natuurgebied naar een camping. De voorspellingen zijn goed, nu afwachten of ze ook betrouwbaar zijn. 

Hasta mañana

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *