Dag 291

Lang leve de oordoppen en toen de zon aan de horizon verscheen, werd ik fris wakker. Dat frisse werd we snel verpest door een chemische lucht van een naastgelegen fabriek. Gelukkig voor jullie is geur niet in een foto vast te leggen maar ik had voorlopig nog geen zin in ontbijt en pakte snel alles in en kwart voor acht begon ik te trappen. 

Uitzicht uit de tent

Een kleine drie kwartier later had ik de geur uit mijn neus en was het tijd voor espresso en een pastel de nata. Elke pastel de nata is weer een feest. Wat ook een feest was, was de Aldi die vanaf acht uur open was en waar ik de nodige inkopen kon doen. En al om kwart over tien kwam ik aan in Almada vanwaar de veerboot mij over de Taag naar Lissabon zou brengen. 

De zuidoever van de Taag

Om precies zeven seconden over half elf rekende ik mijn kaartje voor de overtocht af en precies zeven seconden daarvoor was de veerboot vertrokken. Maar de zon scheen en er was een terras buiten, dus cola en espresso. Tien over elf ging de volgende veerboot en de hele overtocht werd ik bevraagd door een stel Portugese fietsers. 

De noordoever van de Taag

Langs de oever van de Taag fiets ik richting het westen, het is overal druk want het is zondag en schitterend weer. Via Lissabon fiets ik door naar Cascais waar veel geflaneerd wordt en ik flaneer overal lekker tussendoor tot ik bij het verlaten van de stad met een lekke band ervaar hoe warm de zon is. Met banden weer vol met lucht geniet ik van de groene heuvels. 

Het mooie weer maakt het druk aan de kust en er staat een lange file Ericeira in en uit, ik laveer fluitend en vakkundig tussen de file door en na ruim 120 kilometer kom ik aan op de camping. Portugal bevalt goed. 

Vejo você amanhã

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *