Dag 293

Het was weer stil en ik sliep diep tot vroeg en werd wakker met een klamme tent, qua klamheid heb ik tot nog toe geluk gehad. Gezien de planning, de lage temperatuur en de grijze wolken pak ik de boel nat in en trap naar de Lidl voor ontbijt. 

Meer pastel de nata, meer beter

Nazaré staat behalve de Lidl vooral bekend om werelds hoogste golven, in de wintermaanden worden de golven tot wel 30 meter hoog. Zie hier: https://jeugdjournaal.nl/l/2496853 vandaag kwamen de golven niet verder dan 3 meter en zo verliet Nazaré snel in noordelijke richting. 

De weg loopt door een duingebied en is lang en het grijze asfalt gaat in de verte haast naadloos over in de grijze lucht. Dit alles bij een noordenwind en een temperatuur die te laag is om comfortabel te zijn. Met podcasts, muziek, een half stokbrood met pindakaas en twee espresso en een cola zie ik om twaalf uur dat ik nog 50 kilometer te gaan heb. Het lijkt een lange dag te worden. 

Het effect van een goed gesprek

Dan gaat de telefoon en na twee uur goede gesprekken ben ik dichtbij mijn bestemming en breekt de zon voorzichtig door. Terwijl ik in een cafe een espresso cola en pastel de nata nuttig, ontvang ik bericht van Robert. Robert ken ik van de Rugby, hij fietste 2 jaar geleden vanuit Castricum naar Istanbul en is nu voor werk in Figueira da Foz. We treffen elkaar een klein half uur later voor de lunch. 

Na de lunch verplaatsen we naar een terras en wisselen ervaringen uit in de inmiddels doorgebroken zon. Tegen vijf uur nemen we afscheid en trap ik de laatste twee kilometer naar een camping waar ik de tent te drogen leg en ga douchen. Bij de dagelijkse verwerking van de ritadministratie valt mijn oog op de reistijd, in 293 dagen heb ik inmiddels meer dan duizend uur op de fiets gezeten. Duizend uur…

Vejo você amanhã

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *