Dag 296

Na de pannenkoeken sliep ik snel en vanmorgen was het wederom gezellig aan de ontbijttafel. Na het ontbijt volgde ook het afscheid van de kinderen toen die naar school gingen. Vervolgens pakte ik mijn spullen en volgde het afscheid van Abby en Thijs, het waren twee heerlijke dagen en de vertrouwdheid doet mij ook weer meer aan thuis denken. 

Coimbra onder bewolking

Laaghangende bewolking komt niet overeen met de voorspellingen maar voorkomt ook dat het heel warm wordt. De geplande route van 130 kilometer brengt mij langs Coimbra waar ik de Lidl bezoek en de rivier de Modego oversteek. Buiten de stad wordt ik getrakteerd op mooie gravelpaden door het bos terwijl ik langzaam weer richting de kust beweeg. 

Voor ik echt afsla richting de kust volg ik een deel van een van de vele wegen die naar Santiago de Compostela leiden. Hier zie ik ook de eerste pelgrims en wordt mij ook door menigeen een boa camino gewenst. 

Een camino bordje dus

Hoewel ik mij voorneem bij een camping na 100 kilometer te stoppen blijkt deze gesloten en maak ik toch de 130 kilometer vol. Met geur van de stal die soms mijn neus kriebelt zal ik wel vaker doortrappen.

Vejo você amanhã 

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *