Dag 298

Een flinke wind zorgde voor een onrustige nacht maar ook voor droge kleding en een droge tent. Omdat het zondag is ontbijt ik met gebakken eieren, jus d’orange en koffie in het campingrestaurant. Zondag is rustdag dus plan maar 85 kilometer naar Pontevedra en na drie kilometer lonkt een terras in de zon mij voor nog een koffie en een pastel de nata. 

Uitzicht op fiets vanaf terras

Meer landinwaarts neemt de wind snel af en ik volg de rivier de Miño richting Valença, voor ik de rivier en de daarmee de grens oversteek, stop ik bij de Lidl. Aan de andere kant van de rivier is het een uur later en zijn de winkels dicht op zondag. Eenmaal aan de andere kant van de rivier is het dus weer tijd voor een cortado en kan ik mij weer iets beter verstaanbaar maken in het Spaans. 

Sinds gisteren neemt de pelgrimdichtheid op de route enorm toe, er zijn vele routes naar Santiago en dit is er dus een van. Wandelaars van diverse pluimage trekken richting Santiago met een rugtas waar in veel gevallen een jakobsschelp aan hangt. Inmiddels wens ik iedereen ook een bon camino en bewonder de fysieke uitdaging van het wandelen. 

De route

Mijn korte route brengt onverwacht nog wat extra hoogtemeters en onverharde stukken met zich mee. Samen met mijn extra koffie stops en een uur minder moet ik nog wat extra doortrappen, maar kom ik ruim voor zes uur aan bij mijn hostel in Pontevedra. Vanwege voorspelde regen zal ik komende week wat minder kamperen maar op de camino zijn genoeg alternatieven. 

Hasta mañana

Geschreven door:

Een reactie

  1. Ien
    maart 24, 2024

    Jeetje Rik, bijna 300 dagen onderweg! Wat een avontuur!
    Ik ben blij voor je, dat je dit bent aangegaan! Ik heb bewondering voor je, dat je dit bent aangegaan! En ik ben heel benieuwd met welke inzichten je ‘gewone’ leven straks in Nederland weer op gaat pakken. Maar daar moet je vooralsnog niet te veel over nadenken! Leef in het heden! Geniet van het heden! Fiets in het heden!
    Dikke knuffels uit Houten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *