Dag 301

Op dag 300 regende het en op dag 301 ook en op dag 302 waarschijnlijk ook, en het is rond de vijf graden de hele dag. Gelukkig mag ik op de route vaak meer omhoog fietsen dan voorspeld en blijf ik enigszins op temperatuur. Naarmate de dag vordert lopen mijn schoenen toch vol met water en zo wek ik extra warmte op want ik moet meer gewicht ronddraaien. 

Nat en modderig

Gisteren werd ik door een vriendelijke boer die zijn koeien aan het uitlaten was erop geattendeerd dat ik niet op dé camino zat. Vandaag zat ik onmiskenbaar wel op dé camino, herkenbaar aan groepen wandelaars in decathlon regenponchos. Omdat er vaste overnachtingsadressen zijn komen de pelgrims in groepen voorbij. Omdat ze, vermoedelijk vanwege het weer, niet allemaal even vrolijk kijken, wens ik ze zo opgewekt mogelijk een bon camino. Dit werkt voor zowel de zender als de ontvanger positief in de meeste gevallen. 

Verder is de omgeving wel mooi hoor

Na ruim veertig kilometer kom ik aan in Portomarin waar ik een hostel op t oog heb. Eerst stop ik voor koffie en wat eten en weeg mijn opties. Als ik iets ben opgewarmd, besluit ik door te gaan tot Sarria, 25 kilometer en nog wat hoogtemeters verder. Tegen vier uur kom ik daar aan en hang alle kleding over de kachel en warm mijzelf op met een bord eten bij een restaurant de hoek. Dat eten herhaal ik later nog een keer zodat ik morgen weer verder kan. 

Hasta mañana

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *