Dag 309

Na een goed bord pasta en een wandeling door het oude centrum van Ponferrada had ik mij gisteravond voorgenomen dat ik vandaag fit genoeg wakker zou worden om te gaan fietsen. Dat heb ik dus lekker gemanifesteerd en rond negen uur stond ik buiten klaar om te vertrekken. De temperatuur was behaaglijk en het lichaam had er zin in. 

Een eerste klimmetje naar de Lidl bevestigt dat het lichaam voldoende hersteld is en met ontbijt achter de kiezen volgt een lange klim naar 1500 meter hoogte. Precies een week geleden ploeterde ik door een sneeuwstorm en nu nadert het kwik de twintig graden. Bij het passeren van een schattig bergdorp met een zonnig terras stop ik voor koffie en cola en de ober adviseert: lekkere boterkoek door zijn Nederlandse moeder gemaakt. 

Hoewel ik op omliggende bergtoppen nog veel sneeuw zie blijft het voor mij beperkt tot een paar smeltende sneeuwhopen bij te top. Het is half twee als ik het hoogste punt van de route bereik op 1504 meter. Omdat het wel bewolkt is en er een beetje wind staat trek ik wat extra laagjes aan voor de afdaling naar Astorga. 

Dé kathedraal van Astorga

Het hostel heeft nog voldoende ruimte en gezien mijn lengte wordt mij een normaal bed in plaats van stapelbed aangeboden. Zodoende heb ik een 20 persoons slaapzaal voor mij alleen en dat voor twaalf euro. 

Hasta mañana

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *