Dag 31

1 juli en dus een maand geleden dat ik de deur van mijn huis in Zaandam dichttrok en aan dit avontuur begon. Nu, na 2157 kilometer en 108 uur op de fiets, zit ik op een prachtige locatie in Zweden even lekker te reflecteren. 

Waar ik de eerste dagen of zelfs weken nog niet echt het besef had waar ik aan was begonnen, voelt het inmiddels al veel meer vertrouwd en vanzelfsprekend. Een prettige ontwikkeling waarvan ik ook benieuwd ben hoe dat zich de komende tijd verder ontwikkeld.

Een vraag die mij het vaakst wordt gesteld, door anderen en door mijzelf, is waarom doe je dit? Doe ik het om het fietsen, de afstand, de landen, de mensen of gewoon de ervaring of eigenlijk een combinatie van die dingen en het antwoord verschilt nog per dag. Er zullen vast ook nog redenen bijkomen de komende maanden en de tijd erna ook nog. 

Tot begin deze week was ik nergens langer dan twee nachten gebleven en hier wordt vannacht de vijfde nacht. Dat ik hier langer zou blijven had ik mij al langer voorgenomen, midden in de natuur, leuke mensen en toch nog wat klusjes om verveling te voorkomen. Het voelt dan ook als eindelijk wat rust voor lichaam en geest.

Vandaag rommel ik verder vooral wat aan, ruim wat hout op, stook de hottub warm en maak wraps voor de lunch. ‘s Middags scheer ik mij zittend op een steen aan het meer en zoals al eerder gezegd ben ik zeer tevreden en kijk ik uit naar wat de komende maanden nog meer gaan brengen.

Het dagelijks bijhouden van mijn avontuur bevalt nog steeds en de reacties erop waardeer ik enorm.

Tot morgen

Geschreven door:

Een reactie

  1. Diana
    juli 2, 2023

    1ste mijlpaal op je reis! 1 maand onderweg. Fijn dat je geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *