Dag 313

Na een zeer welkome goede nacht begon ik nieuwsgierig aan de dag. De weersvoorspellingen voor Santander en Bilbao noemen flinke buien en stevige wind die mij mogelijk goed gezind is. Bij het verlaten van Santander moet ik eerst tegen de wind in omdat een, volgens de fietsapp bestaande veerdienst in werkelijkheid niet bestaat. 

En moest omrijden

De omweg brengt mij gelukkig ook langs de Lidl en vanaf dat moment heb ik een hele stevige wind mee. Als ik later door een weiland en onder wat bomen door fiets, twijfel ik zelfs hoe verantwoord het is om met deze wind door te trappen. Op een flauwe heuvel moet ik omhoog zelfs remmen om controle te houden. 

Ook zon dus

Na een kopje koffie ter contemplatie van de omstandigheden is de wind weer afgezwakt en kan ik zonder zorgen verder. Verder probeer ik zoveel mogelijk tempo te maken omdat voor zover te zien is, de buien achter mij aan komen. Met slechts één extra koffie en cola stop en een lunchstopje lukt het me lang om droog te blijven. 

Hier was ik de regen nog voor

Rond drie uur begint het meer te druppelen maar ben ik vooral tevreden dat ik het tot dan droog heb gehouden en van de omgeving heb kunnen genieten. Een half uur later staat de totale teller op 20.000 kilometer, op een fiets, moeilijk te bevatten maar wel echt te gek. Nog een paar duizend te gaan gelukkig. 

19.999,9 kilometer

Hasta mañana

20.014 kilometer
Geschreven door:

Een reactie

  1. Christa van Dam
    april 9, 2024

    Wat een prestatie Rik!!! 👍🍀👏🏆🏆🏆🏅🏅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *