Dag 324

Het was nog tot laat gezellig en onrustig op en met name rond het circuit maar alsnog rond half negen fris wakker. De zon schijnt dan al de kamer in en de voorspelling ziet er goed uit en ik besluit mijn extra aangeschafte jas nog even op te bergen. Om half tien neem ik afscheid van Fabien en zet koers richting de bakker. 

Na ontbijt, koffie en inkopen fiets ik door Le Mans richting het noorden met een ambitie van ruim 140 kilometer. De ambitie is met name gevoed door weinig campings en om te profiteren van wat warmer weer vandaag. De warmte blijft echter uit en het kwik blijft rond de tien graden hangen en de zon laat zich niet meer zien. 

Na een eerste stuk van vrij saaie wegen wordt de omgeving weer aantrekkelijker als ik door het Forêt de Perseigne fiets. Aangekomen op het hoogste punt van de route en met een afdaling in het vooruitzicht komt de nieuwe jas uit de tas. De rest van de dag ben ik erg in mijn nopjes met de aankoop en zie de koude dagen met vertrouwen tegemoet. 

Een dubbele espresso doet het moraal goed en ik fiets verder door een steeds aantrekkelijker landschap en sluit af met een lange aflopende via verde. Aan het einde kom ik aan in Livarot waar ik na drie pogingen de beheerder van de camping municipale aan de lijn krijg voor de toegangscode tot het sanitair. Daar is de douche warm en een grote kebabschotel stilt de honger. 

A demain

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *