Dag 340

De dag die je wist die zou komen, de dag dat ik het rondje Europa zou afronden. Dag 340 is die dag en die dag begon eigenlijk toen dag 339 eindigde, ik sliep weinig, ondanks een toch comfortabel bed op de veerboot. Zodoende stond ik rond zeven uur als een van de eerste bij het ontbijtbuffet en telde al af tot ik in Zaandam zou aankomen. En rond half tien was het zover en passeerde de veerboot de pieren van IJmuiden, waar 46 jaar geleden de reis van mijn ouders ook eindigde. 

Bij het verlaten van de boot volgde een paspoortcontrole waar ik traditiegetrouw ruimschoots voordrong en ik bij de poort al door enkele goede vrienden werd ontvangen. Met een groepje fietsen we samen verder naar Zaandam. Daar waar ik vorig jaar een afscheidsfeestje vierde, werd ik nu door een groep familie en vrienden verwelkomd. En al snel voelt het alsof het afscheid gisteren was. 

Daarna fiets ik naar mijn huis waar ik op 1 juni ben vertrokken om het rondje te voltooien, een rondje van 22.392 kilometer door ruim 30 landen. Nu zit ik ouderwets bij mijn moeder op de bank en ben ik benieuwd hoe ik het niet meer fietsen ga ervaren en daar deel ik vast nog wel wat over.

Dit was dag 2 en eigenlijk ben ik niet gestopt met lachen

Zoals ik na zes maanden schreef wil ik vooral mijzelf bedanken, dat ik dit heb bedacht en heb gedaan. Dit hele avontuur heb ik voor mijzelf gedaan, zoals ik het wil en dagelijks heb ik verslag gedaan als aanvulling op mijn herinneringen. De reacties die ik van lezers/volgers heb gekregen waren echter een prachtige aanvulling, dus ik wil ook jou als lezer bedanken voor het meereizen. 

Als je wilt, dan hoor ik graag van je, vragen, opmerkingen, tips of complimenten en ik ben benieuwd hoe je hoorde van deze reis. Je kan hieronder reageren of mailen naar rik@medt.nl

Alvast bedankt, want dan heb ik ook wat te lezen voor de verandering;)

Tot de volgende reis. 

Geschreven door:

6 Reacties

 1. Peter
  mei 5, 2024

  Wat een prestatie Rik. Respect hoor. Hoop dat je een beetje wennen kan om niet elke dag ta gaan fietsen. Je kan altijd nog een home trainer kopen. Alhoewel…… Die training heb je niet meer nodig. Nogmaals een prestatie en mooi dat je zo genoten hebt. Ik zal je blogjes missen. Veel suc6 en wie weet komt er nog een boek? Grt Peter 🇪🇸

 2. Peter
  mei 5, 2024

  Rik, Welkom terug in Nederland. Afgelopen 340 dagen heb ik met veel plezier, bewondering en gezonde jaloezie je fiets avontuur gevolgd. Bedankt voor je verhalen en foto’s over je rondreis door Europa. Geniet van je herinneringen en je prestaties. Van je avontuur heb ik volgens mij voor het eerst gelezen op Cobbles cycling, maar zou ook op Komoot kunnen zijn.
  Het ga je goed en nog veel mooie fietskilometers.

  Groeten Peter

 3. Ingeborg
  mei 6, 2024

  Lieve Rik,
  Welkom terug! (zeg ik van mijn vakantiebestemming in Roemenië). Wat een prestatie, hopelijk kan je terugkijken op een geslaagd avontuur.
  Het zal wel even acclimatiseren zijn, nu je na al die tijd fietsen, reizen, kamperen, fietsen weer terug bent in je “gewone” leven.
  Kus, je nicht uit het gesticht.

 4. Evert
  mei 6, 2024

  Op het plaatje lijkt de trip wel op een fietsketting.
  Heb bewondering en respect voor je prestatie.
  Wellicht komt nu het moeilijkste, afkicken en je erg weer vinden in het dagelijks leven.
  Geniet van alle lof uitingen en ” find your way home”.

 5. Raf Swennen
  mei 6, 2024

  Bravo Rik
  Gefeliciteerd met je stukje fietsen!
  Ik heb je gevonden op de Santos-Site, ben beginnen lezen en niet meer gestopt, tot nu dus.
  Mooi hoe je schrijft, dat je het voor jezelf hebt bedacht, op jouw manier, en bijna steeds lachend (!) hebt uitgefietst …
  fantastisch en chapeau!
  Je zal én mag heel erg trots zijn.
  Ik ga je missen 😉
  Groet
  Raf

 6. Carlijn
  mei 13, 2024

  Ha Rik, ik dacht (aan het einde van weer een eigen fietstripje) eens kijken hoe het Rik vergaat…. en je bent weer terug! Ben benieuwd hoe het wennen aan een ander leven weer zal zijn! Het was fantastisch om mee te lezen af en toe, nadat we je in Denemarken tegenkwamen. Wat een prachtig avontuur 😊
  Alle goeds en hartelijke groet Carlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *