Dag 4

Zoals de aswolk de wraak van IJsland is voor het icesave gebeuren zijn bedoeïenenkampen vergelding voor waterboarding in Abu Greib. Alsof een helse nacht niet genoeg was werden we voor verder ongemak direct op een kameel geflikkerd en een uur door de brandende zon geleid. Ondertussen joegen de kameelbegeleiders de ouderen onder ons angst aan met een lastig parcours en werden de jongere meisjes geschaakt en uitgehuwelijkt. Ik was blij toen we weer in de bus zaten, nu op weg naar Little Petra.

Little Petra is, zoals de naam reeds doet vermoeden, Petra in het klein. Een paar prachtig uitgehouwen ruimtes en ingenieuze waterkanalen. Bovendien mag je hier overal op en in, iets wat in het grote Petra niet de bedoeling schijnt te zijn. Al met al een leuke introductie op het echte werk.

Met de groep wordt het ook steeds gezelliger. We zijn met 2 stellen en 3 gezinnen, waarbij wij voor het gemak ook maar even een gezin zijn. We trekken het meeste op met een gezin uit Badhoevedorp (twee ouders met drie stuitermeiden van 9, 12 en 15) ,maar de rest is ook best aardig. Vanavond op tijd naar bed want morgen wacht in alle vroegte Petra.

Geschreven door: