Dag 46

Een warme ochtendzon maakte mij rond acht uur wakker in een redelijk warme tent. De warmte is een voorbode voor de rest van de dag, het schijnt de warmste dag van het jaar te worden. Ik neem ruim de tijd en heb als doel een camping met wasmachine 50 kilometer verder richting het zuiden. 

Uiteindelijk eet ik nog wat op de camping en fiets ik na twaalf uur de weg op. Zondag plus warmste dag plus groot meer, de hele weg staat vol met mensen die vandaag verkoeling zoeken bij het meer. Ik ontwijk een aantal mensen die, gebaseerd op hun voertuigbeheersing, weinig andere dagen van de week in de auto zitten.

Naast de warmte waait het ook vandaag en precies uit de richting waar ik naartoe ga. Samen met de ruim 700 kilometer die deze week al in de benen zitten wordt het een taaie rit. De saaie drukke B weg waar ik rij, maakt het niet veel aantrekkelijker. 

Gelukkig is er altijd nog Spotify en cola en repen en met wat ups en downs maak ik alsnog redelijke vooruitgang. Op veel plaatsen langs de weg wordt vanuit kofferbakken of caravans vis verkocht, waarvan ik aanneem dat die in het meer gevangen is. De warmte en vermoeidheid onderdrukken mijn verdere nieuwsgierigheid.

Zelfs geen foto van een viskraam

Gaandeweg denk ik na over de verdere route maar vooral over hoe ik morgen niks ga doen. Want als ik dit tempo vol zou houden, ben ik voor kerst thuis en dat is niet de bedoeling.

De gekozen camping is nog in ontwikkeling maar vooral een oase van rust en alle voorzieningen nog nieuw. De Bosch wasmachine staat te shinen en ik verbaas mij over de hoeveelheid geluk die ik kan voelen bij het zien van het apparaat.

Mooi he

Korte tijd ben ik de enige gast maar niet veel later komt er een auto met man, vrouw en vijf dochters aan. Mijn tent stond nog niet en plaats die dan ook strategisch wat verder weg van de speeltoestellen en andere tent. Het blijken verder zeer voorbeeldige buren, de was hangt inmiddels te drogen en ik kan niet wachten om te gaan slapen.

Tot morgen

Geschreven door:

3 Reacties

 1. John
  juli 16, 2023

  Lekker bezig Rik, lime green is nog steeds de kleur om lekker op te zitten.

 2. juli 16, 2023

  Rik gaat te snel hahaha. Dat is een typische eigenschap van Rik. Heb je niet gezwommen in het meer? Als je rustig aan wil doen…. Probeer eens de lokale keuken… dat doe ik momenteel in Italië… best goed.

 3. Carlijn
  juli 23, 2023

  Hoi Rick, heerlijk om je verhalen te lezen, en beetje jaloersmakend ook. De verrukking bij het zien van een goede schone wasmachine ken ik heel goed 🤣.
  Prachtige tocht! Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *