Dag 48

Een lange nacht slaap maakt dat ik fris en klaar om te fietsen wakker wordt. De spullen zijn vlot gepakt en de Letse buren zwaaien mij vrolijk uit als ik kwart voor tien de camping verlaat. Eerste stop, de supermarkt, om het havermout ontbijt aan te vullen met donut, kaneelbroodje, yoghurt en wat proviand voor onderweg. 

Vorige week was zowel fysiek als mentaal indrukwekkend, in 7 dagen van Stockholm via Finland naar Estland tot de Russische grens. Dat waren veel indrukken en veel kilometers. Als gevolg ervaar ik nu een soort ervaringsleegte, de omgeving voelt weinig bijzonder en er is geen gepland hoogtepunt. 

Dit gevoel blijft sluimerend aanwezig tot ik Tartu bereik, een stad met iets meer dan 90 duizend inwoners. Vervallen Sovjetgebouwen worden afgewisseld met moderne architectuur en de stad bereidt zich voor op het wereldkampioenschap rally rijden komend weekend. Voldoende indrukken die de stemming goed doen.

Onweer en regen en dus mazzel

Op dat moment heb ik al één heftige onweersbui gehad, net toen ik door het enige tunneltje van de route fietste. Nu pakken donkere wolken zich weer samen boven Tartu. Ik fiets net het grote winkelcentrum binnen waar ik een nieuw gasflesje haal. Ook vraag ik hier om, of naald en draad, of een kleermaker, mijn fietsbroek is wat gehavend, en wordt gelukkig naar de tweede verwezen. 

Aan de andere kant van het immense winkelcentrum tref ik een heel klein winkeltje met een hardwerkende dame. Ik toon de ontbrekende stiksels rond de zeem, vrouw knikt, vrouw pakt agenda, vrouw zegt: vrijdag klaar. Na extra vriendelijk lachen en wijzen naar de fiets krijg ik een briefje met de boodschap dat t over drie kwartier klaar is. Ik zetel mij bij de McDonalds, zie de regen vallen en fiets drie kwartier later met broek en volle maag de blauwe lucht weer tegemoet. 

De omgeving wordt weer mooier en afwisselend en zo fiets ik door tot ik ongeveer honderd kilometer heb gefietst. Na wat boodschappen vind ik eerst een wildkampeerplek, deze ligt echter aan een doorgaand pad waar iets te veel mensen voorbij komen. Via google vind ik om de hoek een camping met een perfect uitzicht. Na een plons in het meer en een maaltijd val ik tevreden weer in slaap.

Het uitzicht

Tot morgen.

Geschreven door:

Een reactie

  1. Diana
    juli 18, 2023

    Even een moederlijke bemoeienis, maar eet je wel ook wat gezondere zaken tussendoor 🙂 ??
    Verder lees ik je verhalen trouw voor het slapen gaan. Reis ik ook een beetje mee. Doei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *