Dag 51

De rust van gisteren deed mij goed, ik was zowaar vandaag al om half tien mijn bed al uit. Ontbijten in het zonnetje op de veranda en daarna zowaar echte actie, de gastheer staat zijn auto te wassen en ik maak van de gelegenheid gebruik om mijn fiets ook wat aandacht en liefde te geven. 

Met een schone fiets ga ik naar de supermarkt, ik heb eigenlijk niks nodig want vandaag is het weer pizzadag. Met wat te knabbelen ga ik terug om te lezen en help met wat voorbereidingen voor de parade later vandaag. 

De stad Valmiera bestaat dit jaar 740 jaar en de verjaardag wordt elk jaar gevierd met onder andere een parade van lokale verenigingen en middenstand door het centrum. Vanuit het pizza restaurant rijden ze dit jaar met twee foodtrucks mee in de optocht.

Toetje dus

Maar eerst dus nog wat lezen en dus weer pizza maken, pizza eten en een toetje erbij. En rond half zes vertrekken we richting de stad waar we ons opstellen voor de optocht. Met een Romeinse helm en shirt van het restaurant neem ik plaats boven op een van de foodtrucks. Instructies: smile and wave.

En zo rijden we door de straten van Valmiera met aan weerszijden mensen die vrolijk terugzwaaien. Er wordt vooral weer genoeg gelachen en zoals het hoort sluiten we de dag af met pizza. Een ervaring die niet te voorspellen was, maar zeker onvergetelijk.

Kijken of het mij nog een keer lukt om weer verder te fietsen en deze bijzondere plek en fijne mensen achter te laten.

Tot morgen.

Geschreven door:

Een reactie

  1. juli 21, 2023

    Het lijkt een beetje op cruise and dance. Leuk hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *