Dag 57

Het hotel overtrof de vorige twee op alle vlakken: leuke stad, goed restaurant, moderne stille kamer en een ontbijt inclusief pindakaas. Verderop in de straat had ik gisteren al een koffiezaakje gezien en zo zat ik na het uitchecken daar op het terras met de eerste knappe cappuccino sinds Gothenburg. Deze millennial was vanzelfsprekend in zijn nopjes.

Kopje geluk

De route begon ook nog eens met mooi gravel en liep langs een stuwmeertje en verder door de graanvelden. Net toen ik mij afvroeg of er meer is dan graanvelden reed ik een glooiend bosgebied in. Als ik later door een buitenwijk van de stad Kaunas fiets, word ik een smal pad opgestuurd door de navigatie en eindig ik via een bos bij een snelwegoprit.

Onverwacht maar niet onvermakelijk

De fietsinfrastructuur is duidelijk nog in ontwikkeling en dat ervaar ik ook wanneer ik langs een talud een brug moet bereiken en tussen de vangrail en de brugreling de brug moet oversteken. De omgeving en het uitzicht maken gelukkig alles goed.

Genieten

Dan is er wel weer een fietspad maar wanneer ik Kaunas verlaat eindigt het fietspad en word ik voor de verandering geen autoweg maar een autosnelweg opgestuurd. Gelukkig eentje met ruime vluchtstrook en een aanmoediging in de vorm van Warschau op de borden. Ik hoop alleen niet dat ik tot Warschau over deze weg moet fietsen.

Polen next

Het snelweg avontuur is van korte duur, zo plots als het fietspad eindigde begint een nieuw fietspad achter een geluidswal. Als dat uiteindelijk weer eindigt kom ik op een autoweg waar het ook weer eens gaat regenen. De regen stopt ruim voor de eindbestemming en de zon komt weer door zodat ik uiteindelijk droog mijn tent kan opzetten.

Tot morgen

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *