Dag 56

Een windstille nacht na dagen van regen resulteert in een tent die een aanzienlijke hoeveelheid condens verzameld heeft. Na het ontbijt komt de zon gelukkig door waardoor ik de tent nog even kan laten drogen voor het inpakken en ik ruim voor tien uur kan vertrekken.

Het gebrek aan campings in Litouwen compenseer ik met ambitie. Ik zie een camping bij de stad Kaunas en dat is 155 kilometer fietsen. Met de zon op mijn gezicht begin ik goed geluimd aan de rit. Al snel blijkt dat de route over een inmiddels bekende autoweg loopt zonder iets wat op een fietspad lijkt en veel vrachtverkeer.

Dit hield dus op

Gaandeweg vind ik gelukkig een paar parallelwegen en gravelpaden die, zonder te veel extra kilometers, de route veraangenamen. Wanneer ik de stad Panevėžys nader word ik over stoep annex fietspad geleid wat meer wegheeft van een mountainbikeparcours. Dichterbij het centrum loopt dan weer een prachtig strak fietspad door een stadspark, lekker veel afwisseling.

Toch ook gravel

In Panevėžys is een grote Lidl, Lidl is net als IKEA eigenlijk overal hetzelfde en dat voelt goed, met name als je honger hebt. Kaiser broodjes met salami en de nodige repen en fruit geven vertrouwen voor het behalen van de camping. 

Bij het verlaten van de stad eindig ik weer op dezelfde autoweg en trekt de wind aan. Die wind komt net als vorige dagen uit de richting van mijn bestemming. Wanneer de wind boven de 3 beaufort uitkomt dan word ik er niet gezelliger op. De voorbijrazende vrachtwagens helpen ook niet.

Dit staat dan opeens verlaten tussen de Sovjetflats
En dan opeens deze architectuur, dacht deel ik nog even out of context

Dan raadpleeg ik Google maps nog een keer voor de zekerheid en vind tot mijn grote verbazing een prachtige camping in de stad Kėdainiai. Kėdainiai (Duits Kedahnen, Pools Kiejdany) is een stad in het midden van Litouwen. Kėdainiai werd voor het eerst genoemd in 1372 en werd in de 15e eeuw als stad aangeduid. Officieel kreeg de stad in 1572 stadsrechten. Kėdainiai was het centrum van de hervorming in Litouwen; tegenwoordig staat er nog een lutherse kerk.

En ook een houten kerk

Reden genoeg om naar deze camping te gaan en zo komt het totaal vandaag op 112 kilometer. Nog 12 en dan staat het totaal op 4000, dat is een mooie ambitie voor de donderdag.

Prachtige camping toch

Tot morgen.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *