Dag 59

Geen regen meer, aanzienlijk minder wind en meer zon. Zo begon de dag en behalve ietsje meer wind bleef het de rest van de dag ook zo. Waar de 100 kilometer van gisteren toch een flinke opgave waren, zo soepel gingen de 85 van vandaag.

Polen heeft ook meren

De greenvelo route is goed bewegwijzerd en de Poolse fietsinfrastructuur is dik in orde. Mooi geasfalteerde fietspaden worden afgewisseld met gravelpaden door het bos.

De weekenddrukte vertaald zich vooral in veel busjes met aanhangers vol kayaks en de meanderende rivier  vol met felgekleurde kayaks. 

Wanneer ik bebouwing tegenkom valt op dat alles hier een stuk beter onderhouden is dan in de voorgaande landen. Hoewel qua bouwstijl er nog steeds Sovjetflats staan zijn ze hier netjes gestuct en geschilderd. Polen en stucen is blijkbaar echt een ding.

Uit een Poolse review op Google: Het sanitair van de camping is het hoogtepunt van de Volksrepubliek Polen, maar een leuke sfeer.

Omdat het weekend is, is het druk op de camping maar er is zoals altijd nog wel een plekje vrij. Ik zet mijn tent op, mijn fiets op zloty en zoals u aan het niveau kunt lezen, kan ik maar beter vroeg naar bed. 

Tot morgen.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *