Dag 60

De nacht bracht regen en dat klinkt altijd gezellig in de tent. Helaas had ik een beginnersfout gemaakt en stond de tent op een schuine ondergrond. De fout was dat de tent in de breedte afliep en niet in de lengte. Dit slaapt wat ongemakkelijk omdat je opzij rolt. Weer wat geleerd. 

Het gezelligste aan de regen was dat die om acht uur ophield. Zo kon ik aan de overdekte picknicktafel ontbijten waar ook mijn buren zaten. Terwijl ik aanschoof trok de buurvrouw net een blik ham open, met een paar bolletjes verdween de inhoud van het blik. Zoals gebruikelijk hield ik het bij havermout.

Poolse delicatesse blijkbaar

De camping nodigt niet uit tot een extra nacht en ik trek weer verder naar het zuiden. De greenvelo stelt wederom niet teleur met eerst wat gravel, dan fietspaden en dan rustige wegen met regelmatig nieuw asfalt. Op het nieuwe asfalt merk ik dat het goed gaat met mijn conditie. Ondanks een windje op de kop, haal ik snelheden boven de 25 km per uur.

En zeer betrouwbare bruggen

Zodoende trap ik vandaag toch 105 kilometer weg tot een hotel waar ik voor 22 euro een kamer boek. Het terras zit vol mannen in camouflagekleding die bier drinken en hun jacht of vis ervaringen delen, ze kijken even vreemd naar de lange man in lycra maar gaan dan onverstoord verder met hun gesprekken. 

De zoon van de eigenaar spreekt net genoeg Engels om te zeggen waar ik mijn fiets kan verstoppen. Via booking had ik gevraagd of er een wasmachine was, maar die zou stuk zijn. Wanneer ik om een droogrek vraag zodat ik mijn kleding met de hand kan wassen en ophangen blijkt er toch een wasmachine te zijn. Voor 30 zloty wordt mijn was gedaan, als ik mij later met mijn was meld krijg ik te horen dat ik toch niet hoef te betalen. Fijn die Poolse gastvrijheid. 

Het kan zo zijn dat ik morgen dan toch een rustdag neem, in de afgelopen acht dagen heb 830 kilometer gefietst dus dat kan geen kwaad denk ik. 

Tot morgen.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *