Dag 61

Het bed kraakte maar ik sliep verder goed, ik bleef extra lang liggen voor de rustdag en ontbeet met havermout op mijn kamer. De was zou om 12 uur klaar zijn maar stond om elf uur al klaar en een blik op de weerapps maakte vandaag een halve rustdag. 

Na nog een lunch van eieren met worst verlaat ik dit hotel en ga door naar het volgende hotel vijftig kilometer verder. De hotels hier in de regio zijn namelijk goedkoper dan een tentplaats in Zweden.

Dit is dus goedkoper dan een camping (in Zweden)

Hoewel ik meestal geniet van het kamperen, zijn de goede campings schaars op sommige stukken en Polen is een heel groot land. Om ondanks de voorspelde regen en tegenwind nog afstand te kunnen afleggen kies ik voor een paar extra hotelovernachtingen. 

De korte afstand vandaag maakt dat ik heel relaxed onderweg ben. De route loopt over rustige wegen en door nog rustigere dorpjes. Dorpjes met veel religieuze beelden met naast Jezus en Maria ook vaak de Paus. Paus JP de tweede was Pools realiseer ik mij.

Iets anders wat mij al sinds Estland opvalt is de ooievaar populatie in deze regio. Op elke vijfde paal zit een nest en in elk weiland zitten minimaal vijf ooievaars. Wanneer ze op of naast de weg staan, vliegen ze op. Daarbij valt mij op dat het lijkt alsof ze net genoeg kracht hebben om hun eigen gewicht te dragen, hoe ze die baby’s ook nog dragen is mij een raadsel.

Dit en andere zaken overdenk ik nog eens onder het genot van een ijsje op het dorpsplein van Łomża. Daarna rest mij nog een mooi bospad, een gravelweg en een blik op een oude bunker voor ik bij mijn hotel aankom. Na boodschappen, douchen en pasta ga ik tevreden naar bed. 

Tot morgen.

Geschreven door:

2 Reacties

 1. Dave Clark
  augustus 1, 2023

  💙

 2. Mirjam de Greeve
  augustus 1, 2023

  Inderdaad wel afzien. Maar inmiddels zo’n conditie opgebouwd dat je alles aan kan.
  Het wordt wel tijd voor een beetje mooi weer vind ik
  Maar geniet van de hotelletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *