Dag 66

Ik heb vorstelijk geslapen op het landgoed en bij het ontbijt dacht ik dat het koffiezetapparaat bleef doorlopen maar dat bleek de regen buiten te zijn. Het regende daadwerkelijk pijpenstelen en dat zou het ook nog wel even blijven doen. Ondanks dat ik om half acht bij het ontbijt zat stapte ik om twaalf uur pas op de fiets.

De afgelopen weken heb in meer in hotels geslapen dan ik mij vooraf had voorgenomen. Niet dat ik een specifiek aantal hotelovernachtingen had ingecalculeerd maar ging uit van minder dan dit. Dat komt dus met name vanwege het weer alsmede door de campingdichtheid in dit gebied. Dat de hotels zeer vriendelijk geprijsd zijn helpt ook wel natuurlijk. 

Voorbereid op meer regen vertrek ik met arm- en beenstukken aan. De lucht is nog onheilspellend en de apps voorspellen ook nog regen. Daarbij heb ik ook een sms ontvangen van de Poolse KNMI met een waarschuwing voor zware regen en rivieren die buiten hun oevers kunnen treden. Na de berichten uit Slovenië neem ik deze sms jes dan ook serieus.

Ik kom gelukkig geen rivieren tegen op mijn route en fiets met name richting hoger gelegen gebieden. De beloofde wind uit Noorden is amper waar te nemen en dan rij ik ook nog beschut in het bos. Een groot deel van de route loopt door een groot natuurgebied en ik geniet van de omgeving. De laaghangende bewolking geeft het geheel een mysterieus tintje.

Na een flink stuk klimmen kijk ik langs een lange weg naar de stad Kielce waar ik voor de verandering een hostel heb geboekt. Wel met privé kamer maar met gedeelde badkamer. Met hoge snelheid daal ik af naar de stad en trap over een gezellig plein naar het hostel.

Na een lange douche en een blik op de buienradar en booking ga ik de stad in voor wat eten. Morgen zondag dus nu nog even wat boodschappen doen en dan tevreden naar bed. 

Tot morgen.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *