Dag 65

De wind woei hard over de tent en door de bomen, wat een onrustige nacht tot gevolg had. De ambities waren er zeker toen ik wakker werd maar er was ook regen voorspeld en veel wind uit het zuiden. Vol goede moed liet ik om half negen de dino achter mij.

De apps en de lucht bleven met regen dreigen maar deze bleef gelukkig uit. De route was mooi en ook uitdagend en na 30 kilometer verschillende soorten gravel wijzigde ik de navigatie naar toer fietsen. 

De nieuwe route liep meer over asfalt met een lagere rolweerstand dan gravel. De route liep ook minder door het bos en dus minder beschut en meer luchtweerstand van die pleuriswind. Voor zover nog niet duidelijk, tegenwind kan mij echt chagrijnig maken.

Alsnog genoot ik vandaag wel van de eerste natte schoenen bij het oversteken van een beekje en fietste ik lang door fruitboomgaarden. Toen de route later mij een wat twijfelachtig landweggetje opstuurde, volgde ik toch maar braaf. De begroeiing werd dichter en bestond uit steeds meer brandnetels en distels en nadat ik had besloten door te rijden, sperde een modderige waterpartij mij de doorgang. En zo ging ik langs dezelfde brandnetels en distels weer terug.

Dus weer tegen de wind in en even kijken waar ik een camping kan vinden. Ik zie tegelijkertijd dat het morgen uit het Noorden waait, wind mee dus, en flink gaat regenen. Mede hierdoor kan ik helaas geen camping vinden en uit noodzaak boek ik een kamer bij het enige hotel op de route.

Het is hier prima vertoeven en morgen wind mee en zeiknat naar een ander hotel verder zuidelijk. 

Tot morgen.

Geschreven door:

Een reactie

  1. Diana
    augustus 4, 2023

    Balen van al die regen, maar geniet van je hotel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *