Dag 68

Ondanks de Poolse meezingers van de bruiloft op standje elf sliep ik voortreffelijk. De weersvoorspellingen boden weinig soelaas bij het routeplannen. Wind tegen was een garantie en regen een twijfelachtige optie. Ik was er niet gerust op maar vond één nacht wel genoeg in dit hotel. 

Om half elf liet ik het hotel achter me terwijl het begon te miezerregenen. De optie werd dus snel een garantie en de wind was direct met een hoogst irritante kracht aanwezig. Dit hoort er ook bij maar dat maakt niet dat ik er minder chagrijnig van word.

Gelukkig is er een Sklep open op de route, Sklep is Pools voor winkel en in deze vorm vaak hele kleine buurtsuper. Ze hebben een zeer beperkt assortiment maar voldoende voor een hongerige fietser en je kan er bijna altijd pinnen. 

Naast wind en regen zijn er ook nog eindeloos veel korte klimmetjes met afdalingen die eindigen met een haakse hoek die je alle vaart ontneemt. Genieten hoor!

Ja, dat was sarcasme!

Net na een uur bereik ik Krakau, elke stad weer komt het besef dat ik daar naar toe ben gefietst en zie ik van boven mijn positie op de kaart. Krakau is 1300 km fietsen van Zaandam maar ik zit nu bijna op de 5000 kilometer, op de fiets, de fiets dus.

De regen die volgt aanschouw vanachter het raam van de McDonalds, dat blijft goed comfort food op dit soort momenten. Daarna trek ik richting de stad en toer rustig door het centrum. Ik passeer nog een hostel maar verkies mijn tent en trap door naar de camping. De laatste paar honderd meter begint mijn fiets zwaarder te sturen en daar is lekke band nummer drie.

Ik zet eerst mijn tent op naast een gezellig stel uit de Achterhoek en pak dan de voorband aan. Na de vorige twee vind ik het lek nu snel en kan ik het zowaar plakken. Ik vier dit met verse tortellini en duik daarna zeer tevreden mijn tent weer in. 

Tot morgen.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *