Dag 69

Het was weer genieten in de tent, ondanks een huilbaby en een aanvliegroute van Krakau international sliep ik heerlijk. De paar druppels die waren gevallen waren ook weer verdampt en ik stond al vroeg te pakken om de wind te gaan trotseren vandaag. 

Het was bijzonder fris en al snel stond ik bij een tankstation koffie te drinken. Een half uur later stopte ik om brood voor de lunch te kopen en werd daar door een aardbeiengebakje geroepen. Koffie en taart is een goed begin van de dag.

Ik fiets Krakau uit via een steeds groener wordende omgeving. De zon begint steeds meer door de wolken te breken en de route is grotendeels beschut. Er volgen mooie boswegen en wat klimmetjes met schitterend uitzicht. Alles onder muzikale begeleiding van DJ Rob.

Om één uur stop ik tevreden bij een bushalte om de eerder gekochte lunch te nuttigen. Wanneer ik daarna verder fiets word ik snel minder tevreden, regen, open omgeving en dus volle wind. De afgelopen drie weken heb ik geen dag zonder regen en/of wind gehad en ik ben het kotsbeu.

Wind dus op de kop

De beoogde route valt hiermee in het water en ik open booking maar weer. Ik vond een hotel in Auschwitz en besluit via het museum naar het hotel te fietsen. Bij het museum kijk ik wat de opties zijn om het kamp te bezoeken. Kaartjes kan je het beste weken van tevoren reserveren.

Er staat een lange rij en ik besluit om om het kamp heen te fietsen en zo een indruk te krijgen. Dan besluit ik dat dit niet het moment voor mij is om deze plek te bezoeken. Ook hier kom ik zeker een keer terug. 

Ik fiets een paar kilometer naar het hotel waar ik om drie uur incheck. Na een lange douche kijk ik waar ik een nieuwe ereader kan kopen, na zeven jaar hield die van mij er mee op. De kobo is nu noodgedwongen door een kindle vervangen maar ik kan weer lezen. 

Morgen op tijd op want meer regen en wind maar ook de laatste dag Polen. Na een afscheidsdiner met cheesecake toe ga ik lezen in bed en val ik tevreden in slaap. 

Tot morgen

Geschreven door:

2 Reacties

  1. augustus 8, 2023

    Ik zeg op naar het be zuiden het is hier in Bassano top weer.

  2. John
    augustus 9, 2023

    Ik ben een paar jaar geleden naar Auswitch/Birkenau geweest. Ieder mens zou verplicht moeten zijn daar een indruk op te doen. Mauthausen is er ook zo één om nooit te vergeten.
    Ps: wat mij opviel bij Auswitch dat er geen vogels boven vlogen, al thans toen wij er waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *