Dag 73

Vroeg naar bed gegaan en vroeg wakker in een zeiknatte tent. Omdat de zon wel komt maar ik daar niet op wil wachten, gaat de tent nat in de zak. Om half negen vertrek ik met de ambitie om 150 kilometer naar een camping in Slowakije te fietsen. 

De nieuwe remblokken rem ik in op het eerste aflopende stuk en met vertrouwen ga ik naar de volgende afdaling. Vanwege de geur die van de remblokken afkomt laat ik de boel beneden even afkoelen waarna alles perfect functioneert. 

Al snel zie ik een Lidl en doe de nodige inkopen en wordt daarna op een fietspad langs de rivier de Morava getrakteerd. Het is druk en ik profiteer van de slipstream van een wielrenner en maak met dertig kilometer per uur lekker tempo.

Gratis windvanger

De zon is ruimschoots aanwezig en al snel stop ik voor extra water, cola en een hotdog. De vochtinname gaat over tien liter vandaag. De reis verloopt voorspoedig en rond twee uur fiets ik Slowakije binnen. De omgeving bestaat uit een glooiend landschap met wijds uitzicht. Anders dan ik tot nu toe heb gezien.

In t echt is t mooier

Wanneer ik verleid word tot een ijsje en meer koud drinken lijkt de gekozen camping volgens de website vol. Een alternatief biedt zich aan net over de grens in Oostenrijk. Iets verder fietsen maar minder hoogtemeters, ik bel de camping, brabbel wat Duits en mag nog wel komen.

Ijsco

Met gezwinde spoed begin ik aan de 50 kilometer naar de camping, het tempo kakt wel even in als ik over een landbouwweg word gestuurd. Maar een extra uitdaging kan geen kwaad. Wanneer de ondergrond weer vlakker is, steekt een wind op uit het zuiden en dus op de kop. Maar de zon schijnt en land 12 is in zicht, het deert mij niet.

Deert mij dus niet he

De grens tussen Slowakije en Oostenrijk loopt door de Morava rivier die ik dus de hele dag min of meer gevolgd heb. De overgang is per pont en kost één euro, de pontbaas is niet heel blij met mijn briefje van 50 maar ik heb daarna voldoende kleingeld voor de drankautomaat op de camping.

Oostenrijkser wordt t niet

De tent droogt snel, ik douche lang, de liter Almdudler smaakt goed en ik bereid een geweldige pasta. Morgen nog 40 kilometer naar Bratislava, kijken of ik het in 39 red. 

Tot morgen.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *