Dag 79

Ondanks de volhardende Hongaarse cover zanger, een wedstrijdje autodeur dichtslaan door de buren en blaffende honden sliep ik goed. Voor half zeven had ik genoeg geslapen en voor half acht was ik onderweg. Ontbijt haalde ik bij een supermarkt die hier om zes uur al openen. 

Het is al warm, maar nog goed te doen en ik fiets langs de Donau waarvan de oever gevuld is met vissende mannen. Op de weg veel hondenuitlaters en veel opgewekte begroetingen. Een aanzienlijk betere start van de dag dan gisteren. Om half negen, na 20 kilometer nuttig ik mijn Yoghurt Hawaï met havermout.

Culinair feestje hoor

Na veel asfalt gisteren geniet ik vandaag van een aantal mooie onverharde kilometers en lijk ik alle buien op de buienradar te ontwijken. Links donkere optrekkende wolken en op rechts lichte luchten en in het midden fiets ik en voel niet meer dan enkele druppels gedurende de dag.

Perfectie

Om twaalf uur heb ik al 80 kilometer gefietst en trap zo lekker door tot ik rond half drie in Baja aankom waar ik een camping op het oog heb. De gouden M lonkt eerst en daar lees ik de reviews nog eens en bekijk mijn opties. Een beter beoordeelde camping ligt 50 kilometer verder en in een ander land.

Dat zijn echte grenzen.

Grenzen doen voor mij wat een rode lap voor een stier doet, ik bries door mijn neus en begin te stampen en trappen. Iets meer dan twee uur later sta ik na ruim 170 kilometer trappen en met de eerste stempel in mijn paspoort op de camping. De beschikbare upgrade naar een glamping tent voor zes euro accepteer ik zonder twijfel.

Clamping dus

Dan een douche, een wasmachine en een goede maaltijd en zeer tevreden stap ik mijn tent binnen.

Tot morgen.

Owja: de teller is vandaag over de 6000km heen, op de fiets.

Geschreven door:

Een reactie

  1. Diana
    augustus 19, 2023

    Als een malle…. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *