Dag 89

De nacht verliep onrustig, ik werd een paar keer wakker, vermoedelijk door de inspanningen en adrenaline van de rit van gisteren. Omdat ik vandaag een bescheiden 65 kilometer op de planning heb, blijf ik tot half tien in bed liggen.

Door rond half elf te vertrekken kan ik precies om de inchecktijd van drie uur bij mijn hotel met zwembad aankomen. Vanaf het hotel verlaat ik Sofia via de buitenwijken waar de armoede ruimschoots nog aanwezig is. 

De route lijkt mij dan een snelweg op te leiden maar er ligt zowaar een mooi fietspad naast. Na een paar kilometer komt er een einde aan deze luxe en moet ik de hoofdbaan op die van autoweg overgaat in snelweg. Het is gelukkig rustig en de medeweggebruikers ziin zeer vriendelijk en na weer een paar kilometer mag ik een afslag volgen, dit hele stuk staat wel als officiële Bulgaarse fietsroute geregistreerd. 

Vanaf dat moment worden de wegen alleen maar rustiger en de omgeving mooier. Verder door het dal waar Sofia in ligt en richting de klim van de dag. Het blijft warm maar het vooruitzicht van een mooie afdaling en een zwembad maakt het geheel plezierig.

Na de top ligt er prachtig vers asfalt en is er geen verkeer te zien maar wel een prachtig uitzicht. Veel vrijer dan op deze momenten voel ik mij zelden. 

Dan nader ik Petrich, de plek waar ik denk een hotel te hebben geboekt. Zeer tevreden rol ik het dorp binnen tot ik op de bestemming alleen een vervallen huis aantref. Sommige wisten dit misschien al, maar ik leerde op dat moment dat er twee plaatsen in Bulgarije zijn die Petrich heten. Eentje heeft een mooi hotel met zwembad, de andere ligt een paar honderd kilometer noordelijker en daar stond ik.

Whoopsie

Andere hotels zijn er niet en ik selecteer de route voor morgen vast en zie wel waar ik uitkom. Uiteindelijk trap ik nog een heuvel over en 40 kilometer verder voor ik bij een camping met zwembad aankom. De tent staat snel en daarna lig ik vrij lang in het zwembad.

Zwembad

Het naastgelegen restaurant voldoet en ik kijk uit naar een lange rustige nacht in de tent. 

Tot morgen.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *