Dag 90

Na nog wat omdraaien kom ik rond half acht de tent uit en ga direct naar de supermarkt voor ontbijt. De ongeplande extra kilometers en de te kleine maaltijd van gisteren maken mij hongerig. Daarna plof ik op een bedje bij het zwembad en lees en ontspan. 

De omgeving, het eten en de onrust maken dat ik rond twaalf uur alles weer heb ingepakt en de 65 kilometer naar Plovdiv wil afleggen. Voor vertrek nog een kwartaalupdate met ABN via Teams. Voor het eerst in maanden stond ik per ongeluk weer eens op mute. Het was een gezellig weerzien, maar toch liever op de fiets.

Lekker AVG proof, SHARP

Voor de verandering weer eens de wind op de kop en vrij stevig ook. Dit wordt enigszins gecompenseerd met wat afdalingen maar het is een taaie rit, toch eens een rustdag overwegen. Het landschap blijft gelukkig mooi en ik passeer een vrij droog stuwmeer en een bijbehorende dam.

Wanneer Plovdiv in zicht komt trekken donkere wolken zich samen boven de skyline en achterliggende bergen. De eerste flitsen en donders van het aankomende onweer hangen boven de stad. De navigatie heeft wat moeite met de straten in de oude stad en het streetview beeld van het hotel beloofd weinig goeds.

De streetview auto komt hier niet vaak

Met Google maps kom ik alsnog in de buurt en moet dan één van de zeven heuvels van Plovdiv bedwingen maar tref dan een haast nieuw hotel. Een receptie met een warm welkom, koude cola en een Toffife als bonus. Een kamer met balkon, airco en een goede douche. Dit alles in het oude centrum en dat maakt dat morgen een rustdag gaat worden.

Altijd mooi, historisch amfitheater in paars licht

Tot morgen.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *