Dag 93

Na de heftige buien van gisteren was het aangenaam afgekoeld en was het zelfs fris vannacht. De ochtendzon nam de tijd om mijn tent te drogen terwijl ik rustig van het uitzicht genoot en de overige spullen inpakte.

Room with a view

Vandaag is het 1 september en ben ik drie maanden onderweg op de fiets Europa rond. Omdat ik 1 juni weer terug in Nederland verwacht te zijn zit ik nu op een kwart van de reis en heb ik, inclusief vandaag, 19 landen bezocht en 7300 kilometer afgelegd.

Toen ik na iets meer dan een maand Zweden verliet, twijfelde ik of ik Turkije zou halen voor 1 september. Het is namelijk nogal een eind fietsen. De laatste keer dat ik hier was, was dat voor de begrafenis van de vader van mijn beste vriend. Onderweg terug naar het vliegveld bedacht ik toen dat ik hier de volgende keer op de fiets zou zijn. Wanneer en hoe precies had ik nog geen idee van.

Baba

Vandaag na de laatste 50 kilometer Bulgarije en 30 kilometer Griekenland, een lekke band en een ingestorte weg bereikte ik de Turkse grens, op de fiets.

Een bijzonder en emotioneel moment en daar zullen er de komende maand nog wel een paar van volgen. 

Tot morgen.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *