Familiebezoek


Na het bliksembezoek Glasgow stond de volgende visite al bijna voor de garagedeur. Nadat Mitch met zijn IJslandse vriend Gudy naar Salou was vertrokken voor 12 dagen kwamen ´s avond Jerke en Yvonne aan die al enkele dagen in Frankrijk hadden gekampeerd. Ze kwamen laat aan omdat de fiësta alleen arko heeft en geen airco reden zij in de iets koelere middag naar Barcelona. Met gezonde trek kwamen zij rond tien uur aan en na opfrissen en een rondleiding mochten zij genieten van mijn onlangs nieuw geleerde BBQ kunsten.
Na nog een tijd heerlijk op het terras te hebben doorgebracht is iedereen met gevulde maag gaan slapen. De volgende dag zijn we na een Hollands ontbijt met ossenworst en volledig assortiment van de Ruijter in de mini gestapt voor een city tour. Onderdeel van de tour waren de Sagrada Familia, Tibidabo met de kerk van de Zwarte Madonna en ´s avonds hebben we weer genoten van heerlijk BBQ vlees.

Ondanks de pogingen om kleren en een witte tas voor Yvonne te shoppen op vrijdagavond en zaterdag zijn er alleen broeken en shirts voor Jerke aangeschaft. Na de zaterdag door de stad te hebben gelopen en tapas te hebben genuttigd zijn we ´s avonds naar het Olympisch stadion gegaan om naar het EK atletiek te kijken. Veel actie tegelijk, speerwerpen, horden lopen, hink-stap-sprong en polsstokhoogspringen gingen probleemloos door elkaar heen. Na het laatste onderdeel verplaatsten wij ons iets verder richting de stad om de Font Màgica (magische fontein) te bekijken. Een must see volgens menig toeristengids, Mo en ik waren er echter nog niet geweest. De fonteinen waren zeer zeker de moeite waard met muziek, kleuren en heel veel water zoals bij de meeste fonteinen. Wij waren niet de enige “toeristen”, rondom het plein zag het zwart van de toeristen en de daarbij horende straatverkopers met hun kleedjes. Nog geen twee minuten nadat wij bij een van deze straatverkopers twee Chinese waaiers hadden gekocht pakten zij als ninja´s hun kleed met alle waaiers op en verdwenen in de mensenmassa. Dit veelvoorkomende tafereel is een standaard reactie van straatverkopers op naderende politie. Zo snel als ze verdwenen kwamen ze weer terug en legde hun koopwaar weer klaar voor de volgende toeristen. Ook de agenten bleken niet ver weg en zonder zijn koopwaar veilig te stellen schoot de straatverkoper de menigte in. De agenten liepen vervolgens met een kleed over de schouder en een waaier in de hand verder.

De zondag hebben we vooral heerlijk ontspannen op het terras en hebben we genoten van de Nederlandse literatuur die Jerke en Yvonne hadden meegenomen. De revu, de panorama, de Linda, de FHM en meer. Rond de middag vertrokken onze gasten richting Pau, hier hebben zij voor nog een week een huis gehuurd via een van mijn mede studenten bij de Spaanse cursus. Thijs, een KLM piloot had het huis gekocht van zijn schoonouders en verhuurd het wanneer hij er zelf niet is aan nette huurders die de sleutel persoonlijk in Hoofddorp op moeten halen.

Afgelopen donderdag ben ik zelf ook naar Pau gereisd om het huis met eigen ogen te zien en nog wat tijd door te brengen met broer en schoonzus. Na twee uur op de scooter te hebben gezeten kwam ik het eerste en enige bord tegen waar Pau op vermeld wordt. Dit bord staat honderd meter voor Pau op een rotonde. Gelijk na het binnenrijden van het dorp kom je terecht op een idyllisch dorpspleintje met kerkje en cafe met een oude Catalaan ervoor. Na een korte routebeschrijving van Jerke door de telefoon zag ik Jerke en Yvonne als snel boven op hun dakterras staan.
Het huis bleek inderdaad voldoende ruimte hebben voor minstens 10 personen en van alle gemakken voorzien. Met een koud biertje en een nog heerlijk zonnetje was het nu de beurt aan Jerke om zijn BBQ kunsten te vertonen, de kip was heerlijk, de worstjes afschuwelijk. Dit kwam niet door de kok maar door de worstjes.

Een aantal dingen stonden vast al voordat ik naar Pau reed, in de buurt van Pau zijn een waterpark, een midgetgolfbaan en een kartbaan. Plan was om alle drie aan te doen en Jerke en ik gingen boodschappen doen en de tarieven en openingstijden achterhalen van deze attracties. Het waterpark bleek iets te zijn waar elke toerist uit de omgeving heen ging wat er op neer kwam dat je voor € 23 , – een dag lang in de brandende zon mocht staan voor enkele seconden glijbaanpret.De kartbaan en het midgetgolf waren beter geprijsd en hadden geen wachttijden. Na de boodschappen en een fijne BBQ vertrokken we naar de kartbaan om na lange tijd weer de strijd op vier wielen aan te gaan met mijn broer. Een mooie baan, goede karts en de zoete smaak van overwinning voor mij na een spannende race. Met de adrenaline nog in het bloed verplaatsten wij ons naar de midgetgolfbaan. Het bleek een uitdagende baan met enkele lastige holes die sommige deelnemers tot wanhoop dreven, toen na 18 holes de eindscore werd berekend kon mijn dag niet meer stuk. Voor het eerst in mijn leven mijn broer verslagen met karten en met midgetgolf en dat op 1 dag, ik heb heerlijk geslapen!

De zaterdag brachten we door op het strand van Roses en aan het eind van de dag ben ik weer op de scooter gestapt en naar Barcelona gereden, ik had lang genoeg alleen in bed gelegen.

Foto´s Barcelona

Foto´s Pau

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *