Gestrand.

De nacht in een bed leverde mij verrassend of eigenlijk niet heel erg verrassend geen betere nachtrust op. De tent voelde al snel vertrouwd en het wakker worden in het hotelbed en het ontbijt konden mij niet meer bekoren dan tent en havermout voor die tent.

Belangrijkste reden om in een hotel te slapen was de planning en het beoogde vroege vertrek vandaag. Dat is geslaagd en na t ontbijt stap ik net na half negen weer op de fiets, het besef dat dit avontuur vandaag tot een eind komt. Maar eerst nog een kleine 70 kilometer fietsen.

De zon doet zijn werk en het is al snel warm genoeg om armstukken en windstopper op de bergen. En spoiler, de hele dag droog en geen lekke band! Tel hierbij op dat ik de mooiste gravelpaden van de week vandaag tegenkom. Op mijn route een boulangerie voor koffie een een eclair, tartiflette en croissant.

Om half elf, de tijd dat ik de vorige dagen begon heb ik nu al dertig kilometer in de benen. Richting het einde van de route kijk ik naar mijn opties op google maps en komoot en kies voor het strand. Het is eb en de zon schijnt dus ik fiets met een grote glimlach over het strand richting de plek waar ik dinsdag ben vertrokken.

Terugkijkend zat er een lekkere opbouw in deze week, begonnen met code oranje wind en regen in een tentje. Veel regen op de eerste fietsdag en twee dagen wind tegen met te weinig eten onderweg. Overnachtingen op twee redelijk treurige campings gezien de tijd in het seizoen. De laatste twee dagen wind mee en vooral de laatste dag de rust omdat er geen druk was om het doel te bereiken. Owja en drie lekke banden.

De omgeving was vaak prachtig, de meeste Fransen best aardig en ik heb genoeg geleerd voor wat ik volgende keer anders ga doen. Daar lezen jullie dan weer over, nu tevreden thuis languit op de bank.

Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *