Japan dag 6

De gezelligheid duurde tot in de kleine uurtjes waardoor de dag wat langzaam op gang kwam. Onze nieuwe appartement brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Tijdens mijn studie heb ik in een containerwoning van 24m2 gewoond, onze Airbnb is grof geschat 20m2 en dat is best knus met 5 mannen van gezonde Hollandse lengte. Het kozijn van de voordeur confronteerd met name mij regelmatig met het feit dat wij nogal Big in Japan zijn.
Het appartement is dan ook wel goedkoper dan dat in Tokyo en dat wordt bevestigd op het toilet, waar we eerst de Rolls Royce onder de toiletbrillen hadden, verwarmd, verstelbaar, muziek, billendouche en voorbipsdouche moeten we het nu met een onverwarmd standaard exemplaar doen.
We vinden een logistieke oplossing voor de beperkte ruimte waarna Ralph, Jorrit en ik richting de great Budha vertrekken terwijl Chris en Ralf in de buurt blijven om Frank met de voorbereidingen te helpen.
Wij treinen naar Kurayama en vanaf het station lopen we naar de Kotubi in tempel waar de great Budha staat. Barack Obama heeft deze budha ook bezocht wat er mogelijk aan heeft bijgedragen dat dit de eerste tourist trap is die we tegenkomen in Japan. Desalniettemin een indrukwekkend grote Budha zoals je waarschijnlijk al had verwacht. We lopen langs de toeristenwinkels richting de kust waar we nog wat eten, een Yanifje leggen en weer rustig terug naar het station lopen.
We treinen in alle rust een deel eersteklas waarna een vriendelijk knikkende conductrice ons de weg naar de tweede klasse wijst waar we tussen alle forenzen gaan staan.
Tijdens een overstap op Yokohama station zien we het Japanse openbaar vervoer zoals we verwacht hadden, duizenden mensen die bijzonder gestructureerd van perron naar perron bewegen om daar vervolgens netjes in de rij te gaan staan voor hun volgende metro. Aangezien we inmiddels enigszins het verschil begrijpen tussen de local train, commuter express en gewone express metro zijn we aanzienlijk sneller weer terug op Hyoshi waar ons appartement is.
Onze laatste avond met Jorrit genieten we van octopus en dumplings en gaan optijd naar bed zodat we morgen onvakantiesvroeg op kunnen staan voor de grote dag.

Geschreven door: