Tokyo – Okurayama dag 5

De sake hebben we gelukkig een beetje rust gegeven gisteren waardoor we optijd en fris wakker waren voor het pre check out schoonmaken. Het is was misschien wat klein voor vijf personen maar het schoonmaken en opruimen was snel klaar, elk nadeel heb zijn voordeel.
De tassen gepakt vertrekken we zonder pocket wifi, als dat maar goed gaat, richting casa Zaal.
Als ervaren Tokyoaanse forenzen reizen we wederom foutloos naar Okuruyama station waar Frank, Kanae en Arata ons opwachten. Voor sommige de eerste kennismaking met Kanae en voor ons allemaal de eerste ontmoeting met de eerste telg van de Japanse Zaal dynastie.
Een warm welkom en we gaan naar Casa zaal om onze bagage te droppen en in de tuin met koffie en Japanse lekkernijen bij te praten.
We krijgen een voorproefje van zaterdag als we samen de verschillende locaties voor de bruiloft van zaterdag vast langsgaan. Het is prachtig weer en het relatief rustige Okurayama een leuke afwisseling op de neondrukte van Tokyo.
Toch zoeken we even later toch nog wat hysterie op in de lokale pachingo hal. We hebben geen idee hoe het spel werkt maar ondanks dat weet Chris onze inzet te verviervoudigen. Nadat ik een goed deel van de winst weer heb verspeeld besluiten we onze winst te verzilveren. Dit kan alleen door chips, sigaretten en wasmiddel te kopen, gokken maar dan anders.
Met de zes mannen gaan we daarna naar de lokale Onsen, een Japans badhuis waar we in mineraalwaterbaden van uiteenlopende temperaturen verder bijpraten en helemaal tot rust komen. In Casa Zaal genieten we van een heerlijk sashimi en sushi maaltijd met miso soep en nato, een typisch Japans gerecht van gefermenteerde soja bonen en avocado.
De sake komt op tafel en het is een ouderwets gezellige avond met de vrienden van de middelbare school.

Geschreven door: