Maleisië dag 1/2

We moeten op vakantie, auto naar Italië? Weekje Portugal of Spanje? En zo zitten we op Schiphol onderweg naar Maleisië voor drie weken, want Azië is toch leuker en als het idee een keer in Marlies haar hoofd zit gaat iets anders niet meer lukken, gelukkig maar.
Amsterdam – Dubai met de Airbus A380, ik ben geen vliegtuigspotter maar dit vind ik wel erg leuk, Emirates houdt rekening met de langere medemens en zeer comfortabel komen wij drie films later aan in Dubai. Omdat Gucci mijn merk niet en de nieuwste Louis Vutton nog niet op voorraad was gaan we naar Jacks bar voor een biertje en ik had wel trek in een biefstuk. Wisselkoers dirham – euro, geen idee ,aar zal wel meevallen….. 4 bier en een biefstuk met patat 90 euro, ach we zijn op vakantie.
Hoe we precies in Kuala Lumpur zijn gekomen is een gok, bij het sluiten van de deuren sloten onze ogen en 6,5 uur later gingen die boven KL International weer open.
Nog even een uurtje met Air Asia en dan Langkawi, onze eerste bestemming vanwaaruit we de rest van Maleisië gaan ontdekken.
De taxi chauffeur die ons naar ons appartement brengt heeft duidelijk geen haast en ook niet echt behoefte om zijn licht aan te doen, we vermoeden dat de motor het enige aan het busje is wat het nog doet hoewel die soms ook kuchend en proestend aan zijn eind lijkt te komen.
Het is al donker dus het is een beetje gokken hoe mooi het moet zijn maar met korte broek en flipflops lopen we in het donker naar het strand en vinden een prachtige bar waar we twee tiger bestellen. 11.0000 km 24 uur lang onderweg en de enige andere bezoekers van de bar zijn Nederlanders……
We besluiten naar de Sunba Retro bar te gaan want het is bijna 12 uur en dus 13 augustus en dus mijn verjaardag, go shorty!
De hele kroeg zingt uitbundig mee wanneer de DJ om 12 uur happy birthday inzet, onvergetelijk. De live muziek wordt verzorgd door twee mannen met gitaren die bekende nummers op Eem onnavolgbare Aziatische wijze ten gehore brengen.
Moijoto’s vloeien rijkelijk, een shotje van de barman want ik ben jarig, net voor we het punt van op de baardapen zouden bereiken hebben we om vier uur ons appartement opgezocht.
Met ietwat een kater slapen we een gat in de dag en na een ontbijtje heeft Marlies een massage bij een spa gereserveerd. Om de geweldige dag af te sluiten dineren wij op het strand onder een prachtige sterrenhemel en als klap op de vuurpijl 5 obers, waarvan 1 met gitaar, die happy birthday zingen en een echte verjaardagstaart.
Wat een geweldige verjaardag dankzij de liefste Marlies, morgen (zonder kater) op de scooter het eiland rond..
Geschreven door: