Maleisië dag 13 Penarik – Redang Island

We moeten onze huurwaggy na ruim 1000km roadtrip weer inleveren om 12 uur bij de haven want daar wacht iemand dan op ons. We kunnen het mannetje niet vinden, missen de laatste boot, moeten met de taxi naar een andere haven. Ook daar de laatste boot weg en moeten voor veel teveel geld een boot charteren die ons naar de verkeerde kant van het eiland brengt waarna we door de jungle met onze bagage naar t resort moeten. Dan schrik ik wakker en zegt Marlies: het komt wel goed schatje.
Inderdaad, wanneer we in de buurt van de haven komen worden we tegengehouden door een meneer die de boten regelt nog voor ik zijn eerste vraag kan beantwoorden staat uit het niets de Europcar meneer de auto te controleren en 2 minuten later zitten we op onze prive boot die weliswaar 10% duurder is dan de reguliere ferry maar ons ook in een derde van de tijd naar Redang vaart waar een busje staat te wachten en ons voor ons huisje afzet. Deur tot deur in een uur, Marlies had vanzelfsprekend gelijk.
We vergapen ons aan de uitzichten, genieten van de lunch en chillen op ons privestrand waarna we verkoeling zoeken in en bij het zwembad. We gaan het hier wel uithouden tot vrijdag.

Geschreven door: