New York Dag 3

Gisteravond op pad om ondergedompeld te worden in de hysterie die Times Square heet. Mama was behoorlijk moe, maar we hebben haar toch mee gekregen, dit mocht ze natuurlijk niet missen. Na een snelle hap bij Applebees, we hebben ’s avonds eigenlijk niet zoveel honger, liepen via de Broadway Times Square op. Drukte, lichtjes, mensen die dingen willen en nog meer lichtjes en drukte. We keken onze ogen uit, schoten SD-kaartjes vol met foto’s en zijn daarna nog even aan het shoppen geslagen. In de Footlocker vonden Rik en ik een fijn paar schoenen. Rik had eerder op de dag ook al een paar schoenen gekocht, een paar waarvan Nike nog steeds niet kan geloven dat iemand ze gekocht heeft én er mee rondloopt. En niet eens ironisch.


Ironie. Het trademark van de hipster. En hipsters hebben we hier veel, heel veel. In ons eigen buurtje kan je al geen steen gooien zonder er eentje te raken, we hebben het geprobeerd, en bij onze bestemming van vandaag waren het al helemaal de snorren, baarden, brillen, ruitjesbloezen, fietsen en ironische accessoires die het straatbeeld bepaalden. We gingen via Bleecker Street en Greenwich Village naar de High Line, een prachtig smal en langgerekt park dat is aangelegd op een oude metrolijn en boven de stad enkele kilometers beslaat.


Shoppen was ook een motto van vandaag. Op Bleecker Street barst het van de leuke winkels. Hoe verder je echter richting Greenwich gaat, hoe duurder de winkels worden. Ineens stonden we tussen de Ralph Lauren en Marc Jacobs winkels, maar dan de hippe variant, waarbij ze in de etalage heel veel moeite hebben gedaan om het geheel er shabby uit te laten zien maar waar de prijskaartjes alles behalve shabby zijn. De Jean Shop spande de kroon, het leek een gewone spijkerbroekenwinkel maar  een jasje dat ik er wel aardig uit vond zien bleek duizend dollar en de broeken begonnen bij 300. Toen maar snel doorgelopen naar de High Line. Daar heerlijk rondgestruind en genoten van het park, de mensen en de kunst.


Op de terugweg waren inmiddels de echte shabby winkels ook geopend en we hebben veel bekeken maar weinig gekocht. De echte oogst van vandaag was een bril voor mij, die allesbehalve shabby is, en een poster. We weten nu een beetje wat de stad te bieden heeft, de komende dagen komt er vast nog meer bij.


Vanavond gaan Rik en ik nog even de stad in, er moeten nog horloges en schoenen worden gekocht op Times Square en we willen ergens een belachelijk dure cocktail drinken. Ik zomaar dat ons dat wel gaat lukken.

 

Geschreven door: