New York Dag 2

Toen ik gister zei dat we authentiek gingen eten had ik nog geen idee wat ons te wachten stond. Via tripadvisor hadden we een bbq-restaurant in de buurt gevonden. Eenmaal aangekomen bleek het een pijpenla te zijn waar de tafelkleden gelamineerd waren, hardrock hard stond en het bier in blik werd geserveerd. Prachtig en heerlijk, helemaal toen halverwege een lid van de NYPD een stapel bbq goods voor zijn collega’s kwam halen. Na de maaltijd merkten we hoe gesloopt we waren en zijn we snel in ons bed gedoken.

Vandaag weer een dag vol highlights op het programma. Letterlijk, want we wilden de stad vanuit de lucht bekijken. Niet vanaf het Empire State Building, maar vanaf Rockefeller Centre, Top of the Rock. We hadden snel kaartjes en er was ook geen rij te bekennen bij de lift, waardoor we in no time over de stad uitkeken. Prachtig uitzicht op alles, waaronder de toeristen op het Empire State Building en Central Park. Na een berg foto’s en een hoop oe’s en ah’s zijn we weer afgedaald.

We gingen op zoek naar kunst, in MoMa. Per ongeluk hadden we het fantastische besluit genomen om een combi Top of the rock en MoMA kaartje te kopen waardoor we weer niet in een rij hoefden te staan. Geluk zit in kleine dingen. En in niet een uur in de rij te hoeven staan.

Het museum was briljant. En groot. Te groot. En Druk. Te druk. We vlogen uiteen om de dingen te zien die ons interesseerden. Ik was zelf niet weg te slaan bij een expositie over computergames waar je cultureel verantwoord Pacman kon spelen terwijl vanuit verborgen speakers de ruimte werd gevuld met de tune van Tetris. Dat zat de rest van dag dus in mijn hoofd. Verder nog schilderijen en beelden en installaties en Van Gogh en Liechtenstein en Warhol en nog zo ontzetten veel meer. Op een gegeven moment werd het echter zo druk dat de lol er een beetje vanaf was en zijn we naar buiten gevlucht.

In een reisboekje hadden we gelezen over een underground hamburgerbar die in een hotellobby achter een rood gordijn verstopt zou zitten. Eenmaal de lobby en het rode gordijn te hebben gevonden bleek er een ordinaire rij te staan, tot zover underground. Aangezien we hadden besloten dat dit een dag zonder rijen zou zijn hebben we even verderop een soepje gegeten en Schnapple gedronken, we zijn inmiddels fan.

Toen door naar Central Park. Daar een beetje gezeten, gelopen, pretzels gegeten, Schnapple gedronken, foto’s gemaakt en het John Lennon Imagine-ding gezien. Ook nog een foto gemaakt van het gebouw waar hij is doodgeschoten. Denken we. Het stond niet heel duidelijk aangegeven en die gebouwen lijken ook best veel op elkaar. En we waren moe, dus met de metro weer even naar huis voor een drankje op de patio. Vanavond weer de stad in om de lampjes op Times Square te bewonderen.

 

Geschreven door: