NIET VANDAAG MAAR MAÑANA!!

Na twee weken veelvuldig van het kastje naar de muur te zijn gestuurd om vervolgens te horen dat je toch bij het verkeerde kastje staat en dat het kastje waar je moet zijn mañana pas weer open gaat hebben we allebei een NIE nummer.
Monique had al een NIE nummer maar die was verlopen en ik had hem nog NIE. NIE is de Spaanse tegenhanger van het Nederlandse Burger Service Nummer. De aanvraag is omslachtig en onlogisch; betalen voor het NIE nummer doe je bij de bank met een
pinpas van die bank die je krijgt wanneer je een rekening opent die je kan openen zodra je je NIEnummer hebt.
Al met al is het gelukt en het was mooi weer dus het kan slechter, bijvoorbeeld met sneeuw en zonder zout.
Ondertussen ben ik al gewend aan de Spaanse werktijden, half acht op lekker werken rond een uur uitgebreid lunchen en boodschappen doen etc. om rond vijf uur verder te werken en om half negen te gaan eten.
Werken gaat goed veel geregel maar we boeken vooruitgang en alle partijen hebben er vertrouwen in maar hier later meer over.
Omdat ik ben afgestudeerd (YES!!!! blijft leuk om te zeggen) heb ik geen OV jaarkaart meer dus zijn we opzoek gegaan naar een ander vervoermiddel.

Waar ik in Nederland
iedereen met een motorscooter op elke mogelijke manier belachelijk maakte blijkt het
in een stad als Barcelona het ideale persoonlijke vervoermiddel te zijn. Dus ook ik ben aan de motorscooter gegaan en inderdaad deze fijne tweewieler is het snelste vervoermiddel in de stad.

Ondanks dat ik 10 minuten na Monique wegreed bij de dealer was ik vijf minuten eerder thuis. Volgens de navigatie is dit een ritje van 15 minuten. Ik blijf er wel bij dat een motorscooter in Nederland onzin is!!
Zo dat was weer een korte update, tot volgende keer!
Geschreven door:

2 Reacties

  1. Mo
    februari 4, 2010

    Leuk stukje weer! Je bent echt van alle marktn thuis! XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *